Αρχική / ΝΕΑ / ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .

 

 

Καλό χειμώνα .

Οσοι από εμάς πιστέψαμε ότι μετά το NEW DEAL θα έρθει τουλάχιστον η ομαλοποίηση των πληρωμών μας διαψευστήκαμε οικτρά .

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το ότι είναι ψέματα οι υποσχέσεις που μας δίνονταν από το ΥΠΕΚΑ για εκμηδενισμό των υπερημεριών στις πληρωμές μας.

Μετά τη ψήφιση του Νόμου 4254 που καταβαράθρωσε την εναπομείνασα επιχειρηματική αξιοπιστία στη χώρα μας, άρχισαν οι πληρωμές με ρυθμό μία ανά μήνα. Αυτό συνεχίστηκε για δύο μήνες. Σήμερα φαίνεται ότι ξαναμπαίνουμε σε καθυστερήσεις πληρωμών και μάλιστα οι πληροφορίες δεν μας δίνουν και πολλές ελπίδες για βελτίωση του κλίματος.

Έχουμε υπολογίσει , χωρίς να είναι απολύτως ορθό γιατί τα στοιχεία τα συλλέγουμε έμμεσα, ότι ο ΛΑΓΗΕ πληρώνει 10.000.000 € την εβδομάδα . Αυτό σημαίνει ότι για να πληρωθεί ένας μήνας θέλουμε περίπου 3,5 μήνες με το ρυθμό αυτό .

Αυτό σημαίνει ότι πάλι θα κυλήσουμε σε μία μεγάλη υπερημερία . Σύντομα πάλι θα φτάσουμε τους 8-9 μήνες καθυστέρηση με όλα τα συνακόλουθα .

Πάλι θα ανησυχούμε πως θα πληρώσουμε το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος στο τέλος της χρονιάς . Πάλι θα ψάχνουμε χρήματα για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας .

Μακάρι να διαψευστούμε . Μακάρι να βρεθεί μία άκρη ώστε να εισπράξει ο ΛΑΓΗΕ τα λεφτά που του χρωστάνε. Αλλά μέχρι στιγμής οι εξελίξεις που υπάρχουν δε μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ ΛΑΓΗΕ, ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ, αλλά δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα . Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, η ΔΕΗ προκειμένου να πληρώσει στο ΛΑΓΗΕ τα λεφτά που του χρωστάει απαίτησε να εισπράξει τα λεφτά που της χρωστάει το ΔΗΜΟΣΙΟ .

Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για την συλλογή πληροφοριών και άσκηση πιέσεων για την επίλυση του προβλήματος .

Υπάρχουν πάντως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ΛΑΓΗΕ δεν ακολουθεί την ίδια σειρά πληρωμών για όλους . θα  το  ερευνήσουμε Και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθορίσουμε τις επόμενες νομικές κινήσεις μας κατά του ΛΑΓΗΕ.

 

Οι Παραγωγοί μέλη των Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία θα λάβουν την προσεχή εβδομάδα ενημέρωση να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί. Καλούνται όσα μέλη επιθυμούν και μπορούν να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας.

Τόσο ο κανονισμός λειτουργίας των ομάδων εργασίας όσο και αυτές καθαυτές οι ομάδες και οι αρμοδιότητες τους, έχουν ανακοινωθεί στο site της Ομοσπονδίας www.pospief.gr στην στήλη « Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» .

Οδηγίες θα σταλούν στα μέλη των Συλλόγων και για τη Φορογική Απεικόνιση του Πιστωτικού Σημειώματος  στις  Συγκεντρωτικές Καταστάσεις  Πελατών Προμηθευτών.

Νέα από τα δικαστήρια δεν υπάρχουν . Αναμένουμε τις αποφάσεις για τα Ασφαλιστικά ,

ενώ ετοιμάζεται η Κατάθεση των Αγωγών μας .

 

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.