Αρχική / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ 15/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ 15/2/2014

Οργή και αγανάκτηση μας δημιουργούν οι πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με το NEW DEAL και τη συμφωνία μεταξύ ΥΠΕΚΑ και τραπεζών.

Όχι τόσο για τη μεριά του ΥΠΕΚΑ, όπου είναι γνωστό το μένος για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών τόσο της πολιτικής ηγεσίας ( κ. Παπαγεωργίου ), όσο και της υπηρεσιακής ηγεσίας ( κ. Μαθιουδάκη ), αλλά για τη μεριά των τραπεζών.

Εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ το δικαίωμα στις τράπεζες να συμμετέχουν στο NEW DEAL ως έμμεσα θιγόμενοι και ενδιαφερόμενοι , γνωρίζοντας το ποσό των δανείων που έχουν δώσει.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως το γεγονός ότι οι τράπεζες συμφωνούν με την άποψη του ΥΠΕΚΑ, το οποίο αρνείται να αποδεχτεί το δικό μας αυτονόητο δικαίωμα να συμμετέχουμε στη συζήτηση που αφορά τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει. Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν καλέσει σε σύσκεψη, προκειμένου να μας αποκαλύψουν το σύνολο της πρότασης τους, και να διαβουλευτούν μαζί μας.

Οι τράπεζες είναι φορείς της επιχειρηματικότητας, μέρος της οικονομικού γίγνεσθαι, και κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Ως γνωστόν οι επιχειρήσεις και η οικονομία ανθεί και διαπρέπει σε ένα περιβάλλον δικαίου, όπου δεν έχουμε διαρκείς εναλλαγές νομοθεσίας, πόσο μάλλον αυθαίρετες και παράνομες διοικητικές παρεμβάσεις . Εμείς είμαστε οι πελάτες των Τραπεζών και αν εμείς πηγαίνουμε καλά, και τα δάνεια μας θα είναι ενήμερα, τότε και η κερδοφορία των τραπεζών θα είναι εξαιρετικά καλή.

Για το λόγο αυτό μας προξενεί φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι οι τράπεζες εισηγούνται κούρεμα των εγγυημένων από το κράτος τιμών και αναδρομική, μονομερή, στην ουσία, καταστρατήγηση των ήδη υφισταμένων συμβάσεων μας με το ΛΑΓΗΕ. Και μάλιστα ερήμην μας. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που δημιουργούνται στην επιχειρηματικότητα και στις ίδιες, με την νομοθέτηση υπέρ της δυνατότητας μονομερούς αθέτησης των διμερών συμβάσεων.

Όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι έχουν καθολική ισχύ . Δεν είναι α λα καρτ.

Αν λοιπόν τίθεται θέμα τροποποίησης των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεών μας με τον ΛΑΓΗΕ και περικοπής τους μεστοσταθμικά κατά 25%, αυτομάτως τίθεται θέμα και τροποποίησης των δανειακών μας συμβάσεων με τις τράπεζες.

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της αγοράς ενέργειας και του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ. Η κείμενη νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες των υπευθύνων. H βασική ευθύνη είναι του κράτους, το οποίο έχει συνέχεια  ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται κάθε φορά στη ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Αναγνωρίζουμε ωστόσο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της κοινωνίας μας σήμερα και δηλώνουμε πρόθυμοι να συμμετέχουμε στην επίλυση του προβλήματος.

Δεν προβάλουμε μία στείρα αντίθεση. Έχουμε θέση. Έχουμε εναλλακτική πρόταση την οποία καταθέσαμε στο ΥΠΕΚΑ, αλλά και σε άλλους φορείς.

Η πρόταση μας προβλέπει μία μεγάλη παραχώρηση από την πλευρά μας, και έτσι επιλύει άμεσα το θέμα το συσσωρευμένου ελλείμματος.

Με βασικό γνώμονα να φτάσουν στον καταναλωτή τα Ωφέλη της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και να σταματήσουν πλέον  αυτά να τα απολαμβάνουν μόνο οι χονδρέμποροι, προτείνουμε λύση που θα εκμηδενίσει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού. Παράλληλα προτείνουμε και μηχανισμό αναπλήρωσης των εσόδων αν κάποιες από τις προβλέψεις μας αποδειχθούν εκτός στόχου.

Αναλυτικά την πρόταση μας μπορείτε να την κατεβάσετε από το site μας :

http://www.pospief.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-new-deal/

Το Υπουργείο εφαρμόζοντας τη πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», προωθεί μία άνευ προηγουμένου αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ η οποία κατά τη γνώμη μας είναι αχρείαστη, το αποδεικνύει και η πρόταση μας, με μοναδικό σκοπό να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας.

Το πραγματικό δίλλημα όμως σήμερα δεν είναι: ή αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, ή Περικοπή των συμβάσεων των παραγωγών.

Το πραγματικό δίλλημα είναι: ή αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ή εξακολούθηση της δημιουργίας υπερκερδών στην χονδρεμπορική αγορά της ενέργειας, την οποία απολαμβάνουν παίκτες μετρούμενοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αλήθεια στην πρόταση του ΥΠΕΚΑ ποια θα είναι η συμμετοχή των εταιριών προμήθειας που υπερκέρδιζαν τα τελευταία χρόνια και τα ποσά που κέρδιζαν εγγράφονταν ως έλλειμμα στον ΛΑΓΗΕ, το οποίο τώρα πρέπει ή να πληρωθεί από το ΕΤΜΕΑΡ ή από την μείωση των ταριφών των ΑΠΕ.

Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή το ΥΠΕΚΑ και τις τράπεζες σε μία τριμερή και γόνιμη σύσκεψη για να αποδειχθεί ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμη, και ότι οι συμφωνίες προκύπτουν από τον διάλογο.

Το σύνολο των Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για τις κινήσεις που θα δρομολογηθούν.

Για  την ΠΟΣΠΗΕΦ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
    ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ BLOG ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ

  2. Εχουμε την δυναμη, και ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ!

    Ας χτυπησουμε δυνατα την πορτα του καθε βουλευτη, που ζητα την ψηφο μας.., και να του δειξουμε τι πραγματικα συμβαινει!!!

    ΤΩΡΑ ηρθε η ωρα να ζητησουμε την τηρηση των συμβασεων, να δοθουν λυσεις, να σταματησει η συκοφαντια και οι παρανομες τακτικες εναντιον μας!
    Δεν εχουμε υπερκερδη!
    Εχουμε ψιχουλα, με συμβασεις που το κρατος ετοιμασε και εμεις υπογραψαμε!
    Εξηγηστε στους βουλευτες τι θα σημαινει η μη τηρηση των συμβασεων για
    – την καταστροφη μας
    – το κυρος του κρατους
    – τον διασυρμο στα ξενα κ Ελληνικα δικαστηρια
    – τις πολυποθητες ξενες επενδυσεις και το..
    – country risk!

    • ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΚΑ!!!
      ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!!!

      ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ NEW DEAL ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!

      Δειξτε οτι υπαρχει λυση,
      ΝΟΜΙΜΗ,
      με τηρηση των συμβασεων,
      με διατηρηση της ηθικης και αξιοπιστιας του κρατους,
      Χωρις να καταστραφουμε,
      Χωρις να επιβαρυνουμε υπερβολικα κανεναν,
      Χωρις στρεβλωσει,
      Χωρις διχασμο!

      Καλη δυναμη, ειμαστε διπλα σας ενωμενοι….

  3. Την επιστολη σας αυτη, μαζι με την προταση σας, ΠΡΕΠΕΙ να την στειλετε ΕΠΙΣΗΜΩΣ σε ολους τους βουλευτες ΑΜΕΣΑ! (Και φυσικα οπως εχω ξαναπει στον πρωθυπουργο).
    Πριν φτασει οποιοδηποτε new deal στη βουλη!
    ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ χιλιαδων επενδυτων, ειτε ειναι εγγεγραμενοι στους συλλογους σας ειτε οχι, που απαιτουμε την τηρηση των συμβασεων μας, αλλα και των νομων…
    Ειμαστε χιλιαδες και πρεπει να υψωσουμε αναστημα απεναντι σε αυτους που θελουν την καταστροφη μας, δυστυχως με τις ευλογιες του σπεφ που μας εχει πουλησει για να σωσει καποιους παραγωγους ΑΠΕ και οχι μονο θεωρω…..

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.