Αρχική / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ 4-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ 4-10-2013

.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ από ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ)

4/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Τώρα όλοι γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την αλήθεια για τα Φ/Β σε όλες της τις πτυχές» 

                                                      

Σύσσωμος ο Κλάδος των ΑΠΕ και όλοι οι Φορείς των Φωτοβολταικών  μεταξύ των οποίων και η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας συμμετείχαν χθες  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο των ΑΠΕ.

Οι αντιδράσεις μας είχαν ήδη φέρει αποτέλεσμα και ο υφυπουργός  δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι αυτή τη στιγμή δε συζητιέται θέμα  μείωσης των εγγυημένων τιμών. Με μεγάλη μας έκπληξη μάλιστα διαβάσαμε  στα καταγεγραμμένα πρακτικά της προηγούμενης ημέρας ότι ο υφυπουργός  δεσμεύτηκε να μην τροποποιήσει τις υφιστάμενες συμβάσεις γενικά, αλλά  αυτό πλέον δεν μας λέει τίποτα.

Ομόφωνα ο κλάδος των ΑΠΕ αρνήθηκε να αναλάβει να σηκώσει το βάρος του Τέλους Διακοψιμότητας, που όπως ακούστηκε μέσα στη Βουλή  είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

 Οι παριστάμενοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο του κλάδου των Φωτοβολταϊκών με οικονομικά στοιχεία πραγματικών εν λειτουργία πάρκων. Τώρα ξέρουν.

Δυστυχώς βέβαια από το γνωστό φορέα εκπροσώπησης των  φωτοβολταϊκών  ακούστηκε και πάλι ότι ο μόνος δρόμος είναι η μείωση των τιμών των συμβάσεών μας κατά 30% μεσοσταθμικά.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΛΑΓΗΕ κ. Γκαρή, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των καθυστερήσεων πληρωμών των παραγωγών.

Επόμενη συνάντηση μας την ίδια ημέρα με τον υφυπουργό  οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη όπου δεσμεύτηκε να εντάξει το  ΛΑΓΗΕ στους φορείς του δημοσίου για το συμψηφισμό των οφειλών.

Τελευταία συνάντηση με τον γενικό γραμματέα εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη που επίσης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα των αποσβέσεων   διότι είναι ξεκάθαρο ότι τα φωτοβολταικά πάνελ και οι αντιστροφείς    εντάσσονται στο μηχανολογικό εξοπλισμό και όχι στα παρακολουθήματα κτιρίων.

Από τις συναντήσεις μας διαπιστώσαμε ότι το σύνολο των  συνομιλητών μας γνωρίζουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει  περιέλθει ο  κλάδος μας και δηλώνουν πρόθυμοι να  μας υποστηρίξουν.  

 

 

Για  την ΠΟΣΠΗΕΦ

Ο  Πρόεδρος                                                    ο  Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Γιάννης Παναγής                                                  Τσικούρας Πέτρος

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.