Αρχική / ΝΕΑ / ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΣΗΜΑΚΗ .

ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΣΗΜΑΚΗ .

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ Φ/Β ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 1MW

 

Mε το νομοσχέδιο “Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις.” του ΥΠΕΚΑ που ψηφίστηκε στις 20/12/2014 , ψηφίστηκε άλλη μια φωτογραφική , χαριστική και αυθαίρετη τροπολογία του ΥΠΕΚΑ , χωρίς μελέτη και χωρίς ενημέρωση των Συλλόγων Α.Π.Ε. ( Αρ. Τροπολογίας: 2218/344 19.12.2014 ) ,που ευνοεί μεγάλους Φ/Β σταθμούς (>1MW )  και τους αλλάζει τις τιμές ταρίφας που προέκυψαν με το new deal.

Η τροπολογία με τίτλο “Αναπροσαρμογή των τιμών αποζημίωσης που εφαρμόζονται για την εκτελεση των συμβάσεων πώλησης των φωτοβολταικών σταθμών εγκατεστημένης ισχύος άνω του ενός MWp για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και σύμβαση σύνδεσης το οριζόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις τιμές του τελευταίου τριμήνου του 2012” , αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση τα εξής :

“Με την προτεινόμενη ρύθμιση οι τιμές που εφαρμόζονται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για τους φωτοβολταϊκοϋς σταθμούς που εμπϊπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 20 του ν. 4203/2013 αναπροσαρμόζονται, από την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης ρύθμισης, στις τιμές που αντιστοιχούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 (“Δ Τριμ. 20Ι2”) του πίνακα Α της υποπερίπτωσης α της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου ΓΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α’ 85). Η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 20 του ν. 4203/2013 αναφέρεται σε έργα για τα οποία το μεγαλύτερο μέρος της αδειοδοτεκής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής των συμβάσεων πώλησης και σύνδεσης, πραγματοποιήθηκε πριν την ιμήφιση του ν. 4093/2012 και για τα οποία, αν και τούτα είχαν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, καθυστέρησε η ενεργοποίηση της σύνδεσής τους λόγω της σώρευσης των έργων προς σύνδεση ως αποτέλεσμα των αλλαγών που επέφερε ο ανωτέρω νόμος, παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί δηλώσεις ετοιμότητας στον αρμόδιο Διαχειριστή εντός του προβλεπόμενου 18μήνου ή 36μήνου. Η προτεινόμενη ρύθμιση συμπληρώνει τη διάταξη αυτή του άρθρου 20 του ν. 4203/2013, καθώς τα εν λόγω έργα είχαν κατασκευαστεί ήδη το τελευταίο τρίμηνο του 2012, επομένως αρμόζει να λάβουν τιμή αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κατασκευαστικό κόστος εκείνης της περιόδου. “

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο αληταράς είναι ο Μανιάτης, αυτός ο καραγκιόζης είναι ο μετρ των τροπολογιών. Βούλιαξε τότε με Μπιρμπίλη το λογαριασμό και έρχεται ο σκ@τι@ρης τώρα για ψήφους να τον αποτελειώσει…

    Και για την τροπολογία στο ΕΤΜΕΑΡ με το net-metering αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ φταίει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.