Αρχική / ΝΕΑ / Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ

«Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεται»

 

Τον αγώνα αυτό, τον δώσαμε όλοι μαζί. Ήταν ένας αγώνας ο οποίος ξεκίνησε, από την πλευρά μας, πολλούς μήνες πριν με την δημιουργία συλλόγων και της ομοσπονδίας ΠΟΣΠΗΕΦ.

Ο αγώνας αυτός κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με το που ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο προς διαβούλευση. Η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ έκανε αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη της κυβέρνησης (βουλευτές, υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες), ενημερώνοντας τους για το πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα και για την προτεινόμενη λύση.

Έγιναν ακόμη επαφές με όλους τους φορείς για μια μαζική κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο προς την βουλή. Συμφώνησαν όλοι οι φορείς να συμμετέχουν αφήνοντας πίσω τα ειδικά μικροσυμφέροντα της κάθε ομάδας και βάζοντας μπροστά το κοινώς οριζόμενο καλό.

Ο αγώνας μας έγινε πιο όμορφος όταν, με πρόσκληση μόλις μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 28/3/13 συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ΥΠΕΚΑ, παραγωγοί με φωτοβολταϊκά όλων των κατηγοριών (επαγγελματικά, αγροτικά και οικιακά). Παρόντες ήταν όλοι οι φορείς πλην του ΣΠΕΦ, ο οποίος βλέποντας τα αιτήματά του στο νομοσχέδιο να ικανοποιούνται δεν είχε λόγο να συμμετέχει.

Δυστυχώς τον διασπαστικό ρόλο του ΣΠΕΦ ανέλαβε να παίξει ο κ. Σπανούλης του ΠΣΑΦ ο οποίος κάλεσε τα μέλη του να ενεργήσουν διαφορετικά, χωρίς να το συζητήσει προηγουμένως με κανέναν εκπρόσωπο άλλου φορέα. Η αυθαίρετη αυτή ενέργεια μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης συνεργασίας δημιούργησε υποψίες σε όλους του συμμετέχοντες φορείς, οι οποίοι έσπευσαν να το καταγγείλουν με άμεσες δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΦ κ. Κουτσουπιά και του προέδρου της ΠΟΣΠΗΕΦ κ.Παναγή.  

Στη συγκέντρωση πέραν των συλλόγων μελών της ΠΟΣΠΗΕΦ συμμετείχαν ο ΕΣΑΦ, ο ΠΑΣΥΦ, ο ΘΕΣΙΦ, ο αγροτικός σύλλογος Ηπείρου, η ομάδα δράσης παραγωγών, ο σύλλογος οικιακών «Στέγη», ομάδα Αγροτών   από το Δομοκό ,  καθώς και πολλοί παραγωγοί που δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο. Η συνεργασία των παραπάνω συλλόγων ήταν άριστη

Τις επόμενες δύο ημέρες ο αγώνας συνεχίστηκε στη βουλή. Εκεί παρέμειναν τα μέλη της διοίκησης της ΠΟΣΠΗΕΦ κ. Παναγής, κ. Τσικούρας, κ. Τόκας και κ.Νίκας και τα οποία σε άριστη συνεργασία με τον κ. Κουτσουπιά προσπάθησαν να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για όλους μας.

Απ’ όλο αυτό τον αγώνα υπήρξαν και πολλά οφέλη. Φάνηκε ότι οι παραγωγοί πρέπει να μείνουν ενωμένοι γιατί ο δρόμος που έχουν να βαδίσουν είναι μακρύς και δύσκολος. Ήρθαν σε  επαφή οι εκπρόσωποι όλων των φορέων και αποδείχθηκε ότι μπορούν να είναι ενωμένοι, αρκεί να βλέπουν τον πραγματικό κίνδυνο και να απομονώνουν τους μεταμφιεσμένους σωτήρες.

 

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.