Αρχική / ΝΕΑ / ΠΙΚΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΕ . ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ.

ΠΙΚΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΕ . ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ.

της Άννης Καρολίδου  από  το  VORIA.gr

«Πάρτι» ετοιμάζονται να κάνουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ,γιατί πληροφορήθηκαν ότι η ΔΕΗ έδωσε στο ΛΑΓΗΕ ποσό 50 εκατ. ευρώ, από τα 200 εκατ. που συνολικά οφείλει, έτσι που ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα πληρώσει τα χρωστούμενα του Μαΐου στους παραγωγούς.

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εδώ και πολύ καιρό πληρώνονται με πολύ μεγάλες χρονοκαθυστερήσεις, ενώ όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση αποφάσισε και με νόμο τους κούρεψε δραστικά τις τιμές που είχε η ίδια εγγυηθεί στις συμβάσεις τους.

Ο ΛΑΓΗΕ, που πρέπει να αποδίδει στους παραγωγούς τα έσοδα από το ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ, το λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, δεν το κάνει στην ώρα του, γιατί η ΔΕΗ που είναι ο ταμίας του συστήματος(εισπράττει το τέλος μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού) καθυστερεί να καταβάλει τα οφειλόμενα. Και καθυστερεί, όπως λέει η ΔΕΗ, γιατί της χρωστάνε οι φορείς του δημοσίου.

Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο, που έχει οδηγήσει πολλούς παραγωγούς στο απροχώρητο, ειδικά αυτούς που έχουν πάρει δάνεια από Τράπεζες για να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους.

Οι παραγωγοί ΑΠΕ τιμολογούν το ρεύμα που παράγουν, αποδίδουν ΦΠΑ για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει, πληρώνουν φόρους, έχουν τις Τράπεζες να πιέζουν για την  καταβολή των δόσεων και περιμένουν – έχει συμβεί ως και 7-8 μήνες- για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται, όχι όλα μαζί και, όχι έντοκα.

Επόμενο είναι, να ετοιμάζονται για ένα πάρτι, αφού έστω θα πάρουν τα χρήματα του Μαΐου, έστω και αν συνεχίζουν να είναι τέσσερις μήνες μέσα στις πληρωμές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.