Αρχική / ΝΕΑ / Συνάντηση της ΚΕΕ και της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον κ. Παπαγεωργίου

Συνάντηση της ΚΕΕ και της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον κ. Παπαγεωργίου

Την Τετάρτη 21/5/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου. Στην συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ και της ΠΟΣΠΗΕΦ τόνισαν για άλλη μια φορά, στον υφυπουργό, την αντίθεσή τους και την αγανάκτηση των παραγωγών για τον ν.4254. Του δήλωσαν επίσης ότι έχουν ήδη ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ενάντια στην καταστρατήγηση των συμβάσεών τους. Ζήτησαν όμως μέχρι να προκύψουν τα οποιαδήποτε δικαστικά αποτελέσματα, να ληφθούν κάποια μέτρα, και να γίνουν κάποιες διορθώσεις στον νόμο, προκειμένου κάποια έργα που πλήττονται πάρα πολύ, να γλυτώσουν από την καταστροφή και να γίνουν πιο ορθολογικά κάποια ιδιαίτερα σημεία. Τα κυριότερα σημεία που τέθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Να επανεξεταστούν οι περικοπές σε κάποιες περιπτώσεις.
  2. Η επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.
  3. Η συνεισφορά των τραπεζών.
  4. Η τιμή που θα ισχύει για την παράταση της σύμβασης.
  5. Η αναστολή αδειοδοτήσεων.
  6. Ο συμψηφισμός οφειλών με το δημόσιο.
  7. Η κατάθεση ενός επίσημου χρονοδιαγράμματος πληρωμών

Ο κ. Παπαγεωργίου συμφώνησε σε αρκετά από τα παραπάνω και αναγνώρισε ότι σε υπάρχουν  σημεία στα οποία ο ν.4254 έχει προβλήματα και πρέπει να τροποποιηθεί. Ζητήθηκε από την διοίκηση της ΚΕΕ και της ΠΟΣΠΗΕΦ να δεσμευτεί ο κ.Παπαγεωργίου, και πράγματι δεσμεύτηκε,  να συγκροτηθεί άμεσα (από την ερχόμενη εβδομάδα), μια ομάδα εργασίας η οποία θα μελετήσει τα προβλήματα και τα λάθη  του νόμου προκειμένου να προκύψουν  οι προτάσεις για κάποιες τροποποιήσεις. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ συναντήθηκε με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη και τον γεν. γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρη. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση αυτή ήταν οι λειτουργικές διευκολύνσεις που πρέπει να δοθούν προς τους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα περιγράφηκε  η ταλαιπωρία που υποβάλλονται πολλοί παραγωγοί οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν φόρο και ΦΠΑ για ποσά τα οποία ακόμη δεν έχουν εισπράξει, λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων των πληρωμών του ΛΑΓΗΕ. Ο κ. Μαυραγάνης επεσήμανε ότι το πρόβλημα αυτό εν μέρει θα λυθεί από 1 Οκτωβρίου του 2014 οπότε ο ΦΠΑ θα αποδίδεται όταν θα εισπράττεται. Τέλος από τον κ. Θεοχάρη ζητήθηκε να γίνει κάποια εξαίρεση, ειδικά για τον ΛΑΓΗΕ,  ώστε να μην απαιτείται φορολογική ενημερότητα για τις πληρωμές που θα γίνονται μέχρι τον Οκτώβριο του 2014. Επιπλέον,  οι ενημερότητες που θα δίνονται, ειδικά για τον ΛΑΓΗΕ, αν υπάρχουν οφειλές στην εφορία, να δίνονται με την παρακράτηση ποσοστού 10%. Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σωστά τα αιτήματα αυτά και τα προώθησε άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να μπορέσει να τα ικανοποιήσει.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τωρα που συναντηθηκε ο επιτροπος με την κυβερνηση τι ειπωθηκε για το new deal?????

    Η Ευρωπη τη θεση παιρνει;;;;;

    Αποδεχεται και κανει τα στραβα ματια οταν οι νομοι γινονται λαστιχο;;;;

    Οι Ευρωεκλογες τελειωσαν, τωρα ο επιτροπος ΟΦΕΙΛΕΙ να παρεμβει και να ζητησει το λογο απο το ΥΠΕΚΑ και την κυβερνηση!!!

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΕ;;;;

    • Η ΠΟΣΠΗΕΦ που τοσα ορθα επιχειρηματα εχει, ζητησε συναντηση με τον επιτροπο;;!

      Η ΠΟΣΠΗΕΦ ως ομοσπονδια θα ζητησει την προστασια της Ευρωπης και την τηρηση των νομων;;;

      (Μην τα περιμενουμε ολα απο τα δικαστηρια, και τα παραθυρακια των νομων!)

      Οφειλει η Ευρωπη να παρει θεση!

      Ηθικα και ουσιαστικα οι εγγυημενες τιμες του fit εχουν παει… περιπατο!!!

      Ηθικα και ουσιαστικα πρεπει ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ !!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.