Αρχική / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ 5/11/2014

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για τη μείωση του συντελεστή φορολογίας στα αγροτικά φωτοβολταικά στο 13%.

 

Είναι πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου η μείωση των συντελεστών φορολογίας καθώς και η ύπαρξη «Flat tax rate» στο 15%.

 

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους αγρότες παραγωγούς φωτοβολταϊκών που κατάφεραν πρώτοι να επιτύχουν τη μείωση του συντελεστή φορολογίας,  ανοίγοντας  το δρόμο και για  τους  άλλους παραγωγούς  φωτοβολταϊκών,  αλλά  και  για  το σύνολο της  επιχειρηματικής  κοινότητας  της  χώρας.

 

Στο πλαίσιο της Συνταγματικής Νομιμότητας που κατοχυρώνει την ισότητα, όσον αφορά ειδικότερα στην ισότιμη συνεισφορά στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις εκάστου, ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 13% για όλα τα φωτοβολταικά πάρκα μέχρι 150ΚW/p, διότι ουδόλως διαφέρουν με τα αντίστοιχα αγροτικά φωτοβολταικά.

 

Η μόνη διαφορά τους είναι ότι τα επαγγελματικά φωτοβολταικά έχουν υποστεί μείωση τιμής μέχρι 42%, ενώ τα αγροτικά φωτοβολταικά 12%, και ότι η αδειοδοτική διαδικασία των επαγγελματικών ήταν πιο χρονοβόρα και περίπλοκη σε σχέση με τα αγροτικά. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών πάρκων.

 

Στη συνέχεια, η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών φορολογίας και στα υπόλοιπα φωτοβολταικά πάρκα περάν των 150KW, αφού βεβαιωθεί ότι συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι πληρούνται.

 

Για την ΠΟΣΠΗΕΦ

 

 

ο Πρόεδρος                                                                         ο Γενικός Γραμματέας

Παναγής Γιάννης                                                         Τσικούρας Πέτρος

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ;;;;;;

    Τι απαντανε;…………. Θα το διεκδικησουμε και νοιμικα ή στα παρακαλια θα μεινουμε;;;

    ΕΚΛΟΓΕΣ ερχονται και εμεις ολοι ψηφιζουμε!!!!!!

    (Και τα νησια επισης!!!!!!! τους το χρωσταμε απο το new deal…)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.