Αρχική / ΝΕΑ / «Απαιτείται ουσιαστική αντίδραση στο New Deal»

«Απαιτείται ουσιαστική αντίδραση στο New Deal»

.

“Για άλλη μια φορά ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας δέχεται χτυπήματα που ξεκάθαρα πλέον έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα αυτών που έκαναν το «λάθος» να συμμορφωθούν στους νόμους της πολιτείας.

Το ΥΠΕΚΑ με τις πάγιες τακτικές στρέβλωσης, χωρίς πραγματοποίηση λογιστικού ελέγχου του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, παντελούς έλλειψης ορθολογισμού και μετά από τη πρόσφατη επιβολή «χαρατσιού» που φτάνει το 30 % επί των ακαθαρίστων εσόδων έρχεται πλέον και ζήτα επιπροσθέτως το 35 % της συνολικής πωληθείσας ενέργειας αναδρομικά για όλο το 2013. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όποιος Παραγωγός δεν συμμορφωθεί με την έκδοση πιστωτικού-εκπτωτικού τιμολογίου το ΥΠΕΚΑ απειλεί ότι θα αναστείλει τις συμβάσεις πώλησης (δείτε σχετική υπερ-σύνδεση).

http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2014/03/sxedioypeka4.pdf

Οι συντεταγμένες ενέργειες αθέτησης των συμφωνημένων και η δημιουργία αδιεξόδου σε όσους εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στις Α.Π.Ε. επιβεβαιώνονται και με την μείωση της τιμής πώλησης της Kwh και στις Φωτοβολταϊκές Στέγες. Οι ιδιοκτήτες των μικρών αυτών σταθμών αφού εναρμονίστηκαν στις διατάξεις / προϋποθέσεις του νόμου, αφού το κράτος εισέπραξε 23% Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (τον οποίο δεν πρόκειται ποτέ να τον επιστρέψει αφού πρόκειται για ιδιώτες και όχι επιτηδευματίες) και ενώ δεν έχει γίνει απόσβεση της μικρής αυτής επένδυσης απειλούνται με μείωση των εσόδων τους με κίνδυνο τη μη κάλυψη των υποχρεώσεων (βλέπε τραπεζικό δανεισμό).

Ως μέλος του ΔΣ και της Επιτροπής Ενέργειας ζητώ την άμεση αντίδραση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και κάλεσμα όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Σύνδεσμοι, Παραγωγοί κτλ) προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση. Είμαι βέβαιος ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα αναδείξει και αυτή τη φορά τα προβλήματα του κλάδου αλλά κυρίως την αναμφισβήτητη αδικία και «ασέλγεια» στην μικρο-μεσαία επιχειρηματικότητα”.

Γιάννης  Σηφάκης 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητοι συναδελφοι και ομοσπονδια, παρακαλω για την προσοχη σας!!!!

    την ερχομενη Παρασκευη 20 Μαρτιου διοργανωνεται στην Αθηνα, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την αξιοποιηση του ορυκτου πλουτου της χωρας μας με τιτλο
    “Ορυκτος Πλουτος : Η οδηγος δυναμη για Οικονομικη Αναπτυξη”

    Θα μιλησουν ο ΥΠΕΚΑ Κος Μανιατης και ο ΥφΠΕΚΑ Α.Παπαγεωργιου με ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στο ακροατηριο!!!

    Μου θυμιζει το ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ?????? ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ !

    Ειναι μεγαλη ευκαιρια -δυστυχως- να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ και να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!!!

    Το ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ και ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ !!!

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΑΣ
    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ 42% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ,
    την οποια και φορολογουμαστε ως εισοδημα!!!!

    δειτε το παρακατω link για την εν’ λογο εκδηλωση:

    http://www.tsomokos.gr/4th-mineral-resources-conference

    • και ενα εντυπωσιακο στοιχειο…

      Στο opengov οπου γινονται οι διαβουλευσεις, το συνολο των σχολιων ειναι 16,604
      και τα 1256 σχολια αφορουν το new deal !!!!!

      Ειναι εκπληκτικο το οτι σχεδον το 8% των σχολιων που εχουν γινει σε σχεδια νομου προς διαβουλευση, αφορουν ενα συγκεκριμενο… το new deal !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.