Αρχική / ΝΕΑ / Δέσμευση Φουκουσίμα για ενέργεια 100% από ΑΠΕ έως το 2040 .

Δέσμευση Φουκουσίμα για ενέργεια 100% από ΑΠΕ έως το 2040 .

..

Τη δέσμευση, έως το 2040, να καλύπτει το 100% των ενεργειακών της αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ανέλαβε η περιφέρεια της Φουκουσίμα, τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό και το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής.

Ωστόσο, η κεντρική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αρνητική σε μία τέτοια προοπτική.

Αναλυτικότερα, οι αρχές της Φουκουσίμα, μιας περιφέρειας με περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους, προσανατολίζονται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τοπικές πρωτοβουλίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή τη στιγμή η περιφέρεια καλύπτει το 22% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ. Πριν από δύο μήνες τέθηκε σε λειτουργία υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 2MW, 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της Φουκουσίμα, άλλα δύο πάρκα των 7MW βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, ενώ πρόσφατα άρχισε και η κατασκευή ηλιακού πάρκου ισχύος 26MW.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αρνητική σε κάτι τέτοιο», αναγνώρισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου για Πολιτικές Βιώσιμης Ενέργειας Τετσουνάρι Ίιντα. «Τοπικές κυβερνήσεις όπως της Φουκουσίμα ή της μετροπολιτικής περιοχής του Τόκιο είναι πολύ πιο ενεργές και προοδευτικές σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με την εθνική κυβέρνηση, η οποία καταλαμβάνεται από τους ανθρώπους της βιομηχανίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.