Αρχική / ΝΕΑ / Δελτίο Τύπου Ομάδας Δράσης Παραγωγών από ΦΒ kρήτη 16/3/2014

Δελτίο Τύπου Ομάδας Δράσης Παραγωγών από ΦΒ kρήτη 16/3/2014

.

Δελτίο Τύπου Ομάδας Δράσης Παραγωγών από ΦΒ Κρήτη 16/3/2014

Η Ομάδα Δράσης μετά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης της Τετάρτης 12/3 στο επιμελητήριο Χανίων συνεννοήθηκε και συνάντησε χτες Σάββατο 15/3 διαδοχικά και τους 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα στις 13:00 συναντήθηκε επιτροπή της Ομάδας Δράσης, συνοδευόμενη και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΦ, με τον κ. Βιρβιδάκη όπου του ετέθη επιτακτικά η θέση της Ομάδας Δράσης που πρεσβεύεται και από την θέση της ΠΟΣΠΗΕΦ, ήτοι η ύπαρξη μεν του σοβαρού προβλήματος του ειδικού λογαριασμού αλλά για το οποίο όμως η αποκλειστική ευθύνη για την σύννομη, συνταγματική, δίκαιη λύση βαραίνει διαχρονικά και αποκλειστικά την ηγεσία του υπουργείου ΠΕ.Κ.Α. Τονίστηκε δε η ακραία, απαράδεκτη αντισυνταγματική λύση – δήμευση των ΦΒ πάρκων που προτείνει η ηγεσία του δια του σχεδίου νόμου που ετέθη σε

«δημόσια διαβούλευση» κωφεύοντας στις ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις που έχουν προταθεί. Τονίστηκαν ακόμα οι στρεβλώσεις και οι κρυφές επιδοτήσεις και ζητήθηκε άμεση και αναδρομική ομαλοποίηση των τεθέντων ζητημάτων. Ο κ. Βιρβιδάκης υποσχέθηκε να βοηθήσει την ομάδα ώστε να εισακουστούν οι θέσεις της στην επιτροπή εμπορίου όπου θα συζητηθεί εκτός απροόπτου την μεθεπόμενη εβδομάδα. Αναγνώρισε το παράλογο του νομοσχεδίου, έλαβε όμως την θέση της μη αμφισβήτησης της κυβέρνησης εάν τεθεί σε μορφή επιτακτικού διλλήματος. Ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει στην περίπτωση που ο υφυπουργός σκοπίμως το φέρει με την μορφή του κατεπείγοντος στην Βουλή προσχηματικά ένεκα της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ της 1ης Απριλίου.

Ομοίως ενημερώθηκε στην συνέχεια στις 14:00 ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος σχολίασε την αντισυνταγματική χροιά του νομοσχεδίου και δεσμεύτηκε σε βοήθεια στην επιτροπή εμπορίου. Μας ανέφερε δε ότι κατά την 25ετή του θητεία ουδέποτε είδε νομοσχέδιο να αποσύρεται, έχει δει όμως πολλά τα οποία άλλαξαν ριζικά σε σχέση με τα προσχέδια.

Στην συνέχεια στις 15:30 ενημερώθηκε ο τέως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκης, όπου με τη σειρά του αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων δεσμεύτηκε δε να μελετήσει το νομοσχέδιο και την Παρασκευή 21/3 να συζητήσει με μια επιτροπή τις προτάσεις λύσεις και ανέλαβε να εισηγηθεί αρμοδίως στον υφυπουργό. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ.Βολουδάκης αφενώς αφιέρωσε αρκετό χρόνο στους παραγωγούς αλλά επέδειξε και διάθεση για μία εις βάθος ανάλυση και μελέτη του προβλήματος. Εξέφρασε δε την θέση περί μη περαιτέρω επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Το κοινό αίσθημα όλων των παραγωγών που παρευρέθησαν ήταν το γεγονός ότι, οι βουλευτές δεν είχαν καμία ουσιαστικά ενημέρωση, κατά συνέπεια είναι εξέχουσας σημασίας η εκστρατεία ενημέρωσης και άσκησης συνεχούς πίεσης, για την ανάδειξη του δίκαιου των αιτημάτων και την κατάδειξη του εκτρωματικού χαρακτήρα του νομοσχεδίου που χρήζει άμεσης απόσυρσης.

Γραμμή άμυνας πρέπει να θεωρείται και η πίεση στην κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μην κατατεθεί καν στην επιτροπή εμπορίου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης συνεχίζεται αύριο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκη με προεξέχουσα θέση την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά και την θέση σε ονομαστική ψηφοφορία σε περίπτωση που για κάποιο απίθανο λόγο έρθει σε ψηφοφορία στην Βουλή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κουτράκης Γιάννης

Συντονιστής της Ομάδας Δράσης Παραγωγών ενέργειας με ΦΒ

pvactionteam@gmail.com

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστες οι ενεργειες, σωστη και η ενημερωση, ορθη και η κοινη προταση!

    ΟΜΩΣ ο ΣΠΕΦ παραμονευει ωστε σε περιπτωση ψηφισης και τροποποιησης να ευνοηθουν παλι οι δικοι του! Πρεπει να ειμαστε ετοιμοι!!!

    Η επιστολη του Κου Μιχαλου προς τον ΥφΠΕΚΑ πρεπει να σταλει σε ΟΛΟΥΣ τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

    Θα την διαβασουν!!!! ΝΑ την διαβασουν!!!

    • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ!!!!

      Αυτο θελουν!!!! Μετα τις πρωτες αντιδρασεις, περιμενουν χαλαρωση και αποδοχη!!!

      ΟΧΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!

      ΣΥΝΕΧΗ ΠΙΕΣΗ !!!

      ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!!!!

      ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ!!!

      ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!

      ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!!

      ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ : ΔΕΝ ΥΠΙΧΩΡΟΥΜΕ!!!
      Και. ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ !!!!!!!

      Δεν θα μας ξεπεταξετε με μια βελτιωσουλα…….
      Ουτε αν εξαιρεσετε τα 35,000 ψηφαλακια των στεγων…..

      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!!!!

      ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;!!!!

      • Το πανε σιγα-σιγα μεχρι να μην υπαρχει χρονος και να ζητησουν ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ !!!

        Πρεπει οι βουλευτες να ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ!

        ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ “ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ….”

        ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ
        “ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ…”

        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!

        ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.