Αρχική / ΝΕΑ / ΔΗΛΩΣΗ Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 2218/344 .

ΔΗΛΩΣΗ Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 2218/344 .

ΑΠΟ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΛΑΒΑΜΕ  ΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ   :

 

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γραφεία : ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ιατροπούλου & Δαγρέ 2 Τ.Κ 24100

Τηλ: 2721087191, fax : 2721087191

email: thanasispetrakos@gmail.com, th.petrakos@parliamnet.gr

22 /12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Δήλωση Θανάση Πετράκου για την τροπολογία 2218/344: «Η κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων παραγωγών ΒΑΠΕ»

 

Η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της. Ότι δηλαδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τροπολογία του στο σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», αντί να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες που έχει νομοθετήσει εις βάρος των οικιακών και των μικρών φωτοβολταϊκών, αλλάζει τον νόμο και μειώνει το «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών φωτοβολταϊκών που το ίδιο νομοθέτησε για κάποιους μεγαλοπαραγωγούς (ισχύος άνω του 1 ΜW). Επίσης, αντί να υλοποιήσει την δέσμευσή του και να επιβάλει στις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ και ιδιαίτερα των μικροπαραγωγών (οικιακών και μέχρι 100 KW), προχώρησε σε αύξηση των τιμών των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων την ίδια ώρα που υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην  πληρωμή των μικροπαραγωγών από τον ΛΑΓΗΕ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, ποιους και πόσους εξυπηρετεί η τροπολογία αυτή με αριθμό 2218/344 και γιατί επελέγη η τελευταία ημέρα λειτουργίας της παρούσας βουλής για να περάσει; Χρειάστηκαν 5 νομοσχέδια και 4 κυρώσεις μέχρι το Υπουργείο να «διαπιστώσει»(;;) το «λάθος» του και να το «διορθώσει»(;;)….

Η κυβέρνηση σπεύδει ακόμα και την ύστατη στιγμή να εξυπηρετήσει σ

υγκεκριμένα συμφέροντα μεγάλων παραγωγών φωτοβολταϊκών, ενώ κωλυσιεργεί και καθυστερεί να υιοθετήσει μέτρα υπέρ της αυτοπαραγωγής και αρνείται να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή 1.200 KWH δωρεάν σε τουλάχιστον 300.000 φτωχές οικογένειες.

Οι πολίτες της χώρας σύντομα θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή των εκλογών και καταδικάζοντας την σημερινή κυβέρνηση με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.