Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ

                    ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Τα μέλη του ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης , οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Χαλκιδική, έκαναν το επόμενο κρίσιμο βήμα για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, ολοκληρώνοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κοινότητας που έχουν συστήσει.

Όπως είπε στο GrTimes.gr o πρόεδρος του ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Κυανίδης «η Eνεργειακή Κοινότητα των Φωτοβολταϊκών Παραγωγών ολοκλήρωσε την καταστατική συγκέντρωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε άγγιξε το ποσό των 1.100.000 ευρώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τώρα συνεχίζουμε με την αδειοδοτική μας προσπάθεια».

Ο ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης έχει ήδη καταθέσει στο ΔΕΔΔΗΕ φακέλους για λάβει όρους για επτά φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 4,4 ΜW ενώ στη διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται φάκελοι για άλλα 17 φ/β πάρκα που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν σε διάφορα μέρη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ενεργειακή Κοινότητα των φωτοβολταϊκών Παραγωγών, βάσει του σχεδίου ανάπτυξής της, δημιουργεί πάρκα ισχύος 500 KW ή 1 ΜW έκαστο, αξιοποιώντας σε αυτό το δεύτερο κύκλο των επενδύσεων στα Φ/Β, τις δυνατότητες που το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει για τις Κοινότητες Παραγωγών.

Να σημειωθεί, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένως λεχθεί από παραγωγούς, ότι οι αδειοδοτικές διαδικασίες «σκοντάφτουν» στους πολύ βραδείς χρόνους ελέγχου των φακέλων από τον ΔΕΔΔΗΕ, λόγω του μικρού αριθμού υπαλλήλων που καλούνται να διεκπεραιώσουν εκατοντάδες φακέλους ενδιαφερομένων.

Ο ΣΠΗΕΦ- Θ, Ενεργειακή Κοινότητα με 48 μέλη, ανήκει στη δύναμη της ΠΟΣΠΗΕΦ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην πραγματοποίηση επενδύσεων σε νέα πάρκα φωτοβολταϊκών, μέσα από Ενεργειακές Κοινότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.