Αρχική / ΝΕΑ / Ευρωπαϊκό συνέδριο για New Deal και αναδρομικές περικοπές ΑΠΕ . H ΠΟΣΠΗΕΦ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ .

Ευρωπαϊκό συνέδριο για New Deal και αναδρομικές περικοπές ΑΠΕ . H ΠΟΣΠΗΕΦ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ .

 

Μεγάλες ευρωπαϊκές ενώσεις επενδυτών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι κύρους, με κύρια έμφαση σε εκπροσώπους χωρών που πλήττονται περισσότερο από τις αναδρομικές περικοπές, θα συγκεντρωθούν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου 2014, στις Βρυξέλλες σε Συνέδριο με θέμα «The future of Renewables support schemes in Europe», προκειμένου να συζητήσουν από κοινού και με παράγοντες της ενεργειακής αγοράς, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το παρόν και μέλλον της εν λόγω αγοράς και ιδίως για τις νομικές πτυχές των αναδρομικών αρνητικών παρεμβάσεων στο θεσπισμένο επενδυτικό πλαίσιο των ΑΠΕ. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές ο Δρ. Αντώνης Μεταξάς (της Δικηγορικής Εταιρείας Μεταξάς & Συνεργάτες), για να αποτυπώσει την επιστημονική του θεώρηση για τη συμβατότητα με το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο των αναδρομικών παρεμβάσεων στα συστήματα εγγυημένων τιμών για τις ΑΠΕ και στο συναφές συμβατικό πλαίσιο μεταξύ επενδυτών και Λειτουργών της Αγοράς (στην περίπτωση της Ελλάδας, του ΛΑΓΗΕ). Όπως αναφέρει η δικηγορική εταιρεία, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η περίπτωση της Ελλάδας αντιμετωπίζεται και από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, στα οποία οι επενδυτές υπόκεινται κρατικές παρεμβάσεις, ως ίσως το πιο τυπικό παράδειγμα ριζικών και νομικά προβληματικών αναδρομικών παρεμβάσεων, οι οποίες παραβιάζουν την ασφάλεια δικαίου επηρεάζοντας αρνητικά όχι μόνο τους υφιστάμενους επενδυτές ΑΠΕ αλλά και αποτρέποντας προφανώς και τους μελλοντικούς. —————-   

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΝΕRGYPRESS .

H  ΠΟΣΠΗΕΦ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΡΟΥΣΑ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  ΑΥΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  .

ΘΑ  ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΑ   ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ .

ΠΟΣΠΗΕΦ

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ νεα σας απο το συνεδριο και τα τεκτενομενα…..

  2. Αν και η ΠΟΣΠΗΕΦ επρεπε να ασχοληθει με το θεμα των πληρωμων μονο,
    τοτε παλι θα βλεπαμε το δεντρο και θα χαναμε το δασος…
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και η επιβιωση μας σε βαθος 20-ετιας…
    (Ο ΣΠΕΦ ριχνει το βαρος στις πληρωμες για να στρεψει την προσοχη μας μακρυα απο το νεο ντηλ που εχει συμφωνησει με το ΥΠΕΚΑ, εναντια στα συμφεροντα μας!)

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΗΕΦ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ NEW DEAL
    και που συμμετεχει στις εκδηλωσεις για να υπερασπιστει τα δικαιωματα μας!

  3. TΣΙΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Aγαπητέ Θεόφιλε ,

    Αδυνατώ να καταλάβω τη χολή που στάζεις Εναντίον μας . Δέν είμαστε εναντίον κανενός που επιδιώκει να πληρωθεί έγκαιρα και να συμψηφίσει τις Οφειλές μας . Το επιδιώκουμε αυτός αννελιπώς με παρεμβάσεις σε Υπευθύνους σε ΒΟυλευτές με τη Συμπαράσταση των Επιμελητηρίων και με επιστολές που στέλνουμε απευθείας στον Πρωθυπουργό . Δε παραγνωρίζουμε τη Σημασία των Δυναμικών Κινητοποιήσεων αλλά εκτιμούμε ότι αυτή έχει μεγάλη σημασία όταν γίνεται Οργανωμένα με τη Μέγιστη Δυνατή Συμμετοχή .
    Μία Εκδήλωση 250 βία 300 Ατόμων οπως αυτή που συναντηθήκαμε προχθές εμείς εκτιμούμε ότι δεν βοηθά καθόλου στην Επίτευξη των σκοπών μας . Αντιθέτως μάλιστα . Οταν οι Συμμετέχοντες είναι τόσοι λίγοι τους δίνεις το δικαίωμα να κρυφογαιλάνε πίσω απο τις Πλάτες μας . Θα έμαθες ότι κρυφογελούσανε προχθές , δεν μπορεί έχεις καλούς Πληροφοριοδότες μέσα στο Υπουργείο .

    Τώρα αναφορικά με τη Συνάντηση των Φορέων των Παραγωγών στις Βρυξέλλες πηγαίνουμε για να συννενοηθούμε με τους Συναδέρφους και να αναδείξουμε το πρόβλημα μας σε Ευρωπαικο Επίπεδο . Πιστεύουμε οτι η Πολικτική Ηγεσία του ΥΠΕΚΑ θα πιεστεί πολύ πιό αποτελεσματικά απο τους έξω που κατανοούν όπως φαίνεται καλύτερα την ενοια της Επιχειρηματιικότητας και της Νομιμόητας .

  4. θεοφιλος κοτανιδης

    καλησπέρα μονο για τετοια πανυγηρια ειστε τελικα
    εκει συμετεχετε στο αν πληρωθεί ο κοσμος απεχετε.

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.