Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / Ημερίδα για τις δράσεις κατάρτισης & πιστοποίησης εργαζομένων

Ημερίδα για τις δράσεις κατάρτισης & πιστοποίησης εργαζομένων

Οι δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε επιλεγμένες ειδικότητες της αγοράς εργασίας με υψηλή ζήτηση παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε διαδικτυακώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», η ΠΟΣΠΗΕΦ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να εκτελέσει, ως δικαιούχος, την πράξη με τίτλο «Ολοκληρωμένη Δράση Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Εργαζομένων, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στο Χειρισμό Εφαρμογών Αυτοματισμού Γραφείου και στην Οργάνωση Επιχειρήσεων ΑΠΕ» [κωδικός ΟΠΣ (MIS) 5035152].

Μέσω της εφαρμογής της εν λόγω πράξης επιδιώκεται η συμμετοχή, στο σύνολο της χώρας, 1.273 εργαζομένων επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, ανεξαρτήτως οικονομικού τομέα, σε δράσεις  για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν θετικά στην επαγγελματική κινητικότητα και απασχόλησή τους, όπως και στην εξασφάλιση προσφορότερων όρων εργασίας.

Στην ημερίδα που διεξήχθη την Τετάρτη 15.12.2021 και ήταν η πρώτη σειράς εξ αποστάσεως εκδηλώσεων, συμμετείχαν και μίλησαν:

  • Πέτρος Τσικούρας, γενικός γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ, ως εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης του προγράμματος
  • Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφος, ως εκπρόσωπος του φορέα δημοσιότητας του προγράμματος
  • Νεκτάριος Κοκοτσάκης, γενικός διευθυντής της Εργοεργασιακής ΑΕ, υπεύθυνος υλοποίησης του έργου κατάρτισης, ως εκπρόσωπος του φορέα επιμόρφωσης

Σημειώνεται ότι τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης των ωφελουμένων είναι τα εξής:

  • Οργάνωση επιχειρήσεων ΑΠΕ
  • Χειρισμός εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου

Η θεωρητική κατάρτιση για κάθε ένα από τα δύο, ως άνω θεματικά αντικείμενα είναι διάρκειας 80 ωρών, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποίηση σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 € (5 € μικτά ανά ώρα κατάρτισης).

Η εν λόγω πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Δείτε εδώ το σχετικό video: https://youtu.be/TTv_xZcfpwo

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.