Αρχική / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΟΙΝΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ .

 

Στις 17/4/2016 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συνάντηση των Προεδρείων του πλείστου των φορέων εκπροσώπησης των φωτοβολταϊκών παραγωγών της Χώρας. Παρευρέθηκαν οι  εκπρόσωποι   της  ΠΟΣΠΗΕΦ,  της  ΕΠΗΕ,   του ΠΣΑΦ,  του  ΕΣΑΦ,  του  ΘΕΣΙΦ, των ΣΠΗΕΦ  Θεσσαλονίκης,  Χαλκιδικής, Κιλκίς,  του  ΣΠΗΕΦ  Πιερίας, Ημαθίας, του ΣΠΗΕΦ  Πέλλας, του  ΣΠΗΕΦ Σερρών  και του  Συλλόγου Επενδυτών Φωτοβολταικών  Δυτικής Μακεδονίας .

Σκοπός της 5ώρης συνάντησης ήταν, καταρχήν, η ενδυνάμωση της συνεργασίας των φορέων και η από κοινού συνεργασία στην εκπροσώπηση του κλάδου των φωτοβολταϊκών. Για πρώτη φορά, ιστορικά, πραγματοποιείται ανάλογη συνάντηση η οποία να έχει καταλήξει σε κοινές γραμμές εκπροσώπησης και δράσεις των φορέων.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν

1)      Η αύξηση των υπερημεριών των πληρωμών του ΛΑΓΗΕ,

2)      Η χάλκευση των δημοσιευμένων στοιχείων του ΕΛΑΠΕ (Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ),

3)      Η συνεχιζόμενη παραβίαση των νόμων όσον αφορά τον ισοσκελισμό του ΕΛΑΠΕ και τα αποτελέσματα της,

4)      Η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ και η διαχείριση προς όφελος της των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΛΑΓΗΕ,

5)      Η μη δημοσίευση των στοιχείων δημόσιων οργανισμών και μεγαλοοφειλετών η οποίοι δεν πληρώνουν την ΔΕΗ,

6)      Η μη δημοσιοποίηση των οφειλών του ΑΔΜΗΕ προς τον ΛΑΓΗΕ.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα και από κοινού καταρτίστηκε τεχνική επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα όσον αφορά τα παραπάνω θέματα, με στόχο να παρουσιάσει τεκμηριωμένα τα στοιχεία και τα αποτελέσματα. Στην προγραμματισμένη συνάντηση του Μαΐου, τα Προεδρεία των συλλόγων παρότι έχουν ήδη αναλυθεί, θα αποφασισθούν τις περεταίρω ενέργειες, τα δραστικά μέτρα και θα εκτιμηθεί εκ νέου αν θα επιληφθεί της κατάσταση και η δικαιοσύνη.

Γίνεται σαφές με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οι περισσότεροι φορείς των φ/β μπορούν να κάτσουν, και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, για να συναποφασίσουν κοινή πορεία με μοναδικό γνώμονα το όφελος των παραγωγών. Οι διαχωρισμοί του παρελθόντος είναι, πλέον, μια παρωχημένη κατάσταση που έχει πλήρως αντιστραφεί. Οι ιδιοτελείς πρακτικές όχι μόνο θα απομονωθούν αλλά θα τύχουν και της ανάλογης μεταχείρισης.

Τέλος, οι φορείς συναποφάσισαν την συνεχή και με εντατικούς ρυθμούς συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με ξεκάθαρο σκοπό την δημιουργία μιας συνολικά ενιαίας στρατηγικής και χάραξης πορείας στις προκλήσεις ενός έντονα μεταβαλλόμενου κλάδου, όπως είναι αυτός της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Οι υπογράφοντες φορείς των φωτοβολταϊκών παραγωγών

Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ,

Ε.Π.Η.Ε,

Π.Σ.Α.Φ,

Ε.Σ.Α.Φ,  

Θ.Ε.Σ.Ι.Φ,

Σ.Π.Η.Ε.Φ  Θεσσαλονίκης,  Χαλκιδικής, Κιλκίς,  

Σ.Π.Η.Ε.Φ  Πιερίας, Ημαθίας,

Σ.Π.Η.Ε.Φ  Πέλλας,

Σ.Π.Η.Ε.Φ Σερρών,

Συλλόγου Επενδυτών Φωτοβολταικών  Δυτικής Μακεδονίας,

Σ.Π.Η.Ε.Φ  Καβάλας και

Σ.Π.Η.Ε.Φ  Κομοτηνής

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΓΛΟΥ

    H Συνάντηση των προεδρείων καθώς και το κοινό Δελτίο Τύπου είναι πολύ θετικό μήνυμα για τον κλάδο μας. Θα πρέπει όλοι οι Συνάδελφοι να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα παράλογα αλλά και παράνομα προβλήματα που μας δημιούργησαν και θέλουν να μας δημιουργήσουν, αδιαφορώντας προκλητικά για την ύπαρξη των υπογεγραμμένων Συμβάσεών μας.

    Συγχαρητήρια

    Καλή δύναμη

    Θωμάς Χρύσογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.