Πρόεδρος ΠΟΣΠΗΕΦ: Χρειάζονται επιδοτήσεις σε μπαταρίες behind the meter για να αποφευχθεί “γενοκτονία” των μικρομεσαίων παραγωγών

Πρόεδρος ΠΟΣΠΗΕΦ: Χρειάζονται επιδοτήσεις σε μπαταρίες behind the meter για να αποφευχθεί “γενοκτονία” των μικρομεσαίων παραγωγών

Την αγωνία των μικρομεσαίων επενδυτών μετέφερε χθες στο Renewable & Storage Forum ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ, Γιάννης Παναγής.

Ανέφερε σχετικά ότι σήμερα παρατηρούνται ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο, αλλά ακόμα δεν έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας.

“Η κατάσταση θα εξελιχθεί σε γενοκτονία, καθώς βλέπουμε άτακτη φυγή των μικρομεσαίων επενδύσεων στα φωτοβολταϊκά. Η επένδυση αυτή φάνταζε όνειρο ζωής και κατάντησε εφιάλτης”, υπογράμμισε ο κ. Παναγής.

Ο ίδιος στάθηκε στον τρόπο ανάπτυξης της αποθήκευσης, λέγοντας ότι χειραγωγήθηκαν οι διαγωνισμοί και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο οι μικροί παραγωγοί. Πλέον, πρέπει άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στις standalone μπαταρίες και τις behind the meter με επιδότηση, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

https://energypress.gr/news/panagis-pospief-hreiazontai-epidotiseis-se-mpataries-behind-meter-gia-na-apofeyhthei

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γιατί δεν ξεκινάτε τη συζήτηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.