Αρχική / ΝΕΑ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΠΟΣΠΗΕΦ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΠΟΣΠΗΕΦ

 

Συνάντηση με τον Υπουργό   ΠΑΠΕΝ Κύριο Σκουρλέτη είχε σήμερα   5 Αυγούστου η Διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ .

 

Στη συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγής Γιάννης ο Αντιπρόεδρος   Στέργιος Τόκας   ο Οργανωτικός και ο Γενικος Γραμματέας Αρης Νίκας και Τσικούρας   Πέτρος

 

 

Θέσαμε τα μικρά και   άμεσα προβλήματα του κλάδου των Φωτοβολταικών   , ζητήσαμε   να δρομολογήσουμε την επίλυση των σημαντικών   θεμάτων ενώ ιδιαίτερη συζήτηση  έγινε για   το θέμα της Διακοψιμότητας για το οποίο παραδώσαμε χωριστό Υπόμνημα .

 

:

 

  1. Πραγματοποίηση   Συνάντησης με την Πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Κυρία Κατσέλη   με την Παρουσία σας κύριε Υπουργέ ή υψηλόβαθμου εκπροσώπου σας .

Κατά τη συνάντηση θα πρεπει να τεθεί   το   συζητηθεί η Εμπρακτη Συνδρομή   των Τραπεζών στο NEW DEAL μέσω της Μείωσης των Εξωπραγματικών Επιτοκίων που σε ορισμένα πάρκα παραμένουν στο   11.5 % και χορήγηση στους παραγωγούς που χρειάζονται   άτοκη περίοδο χάριτος 12 μηνών.  Πρεπει να σταματήσει και   η αυθαίρετη   Πρακτική των Τραπεζών που χρεώνουν   Εξοδα Φακέλου μέχρι και 2500 Ευρώ το χρόνο κάθε χρόνο και παρακρατούν άτοκα μεχρι και 3 δόσεις   προκαταβολικά   .

 

  1. Να ρυθμιστεί με Νόμο η χορήγηση παράτασης   της << Δήλωσης   Κόστους Κατασκευής   και Χωρίς επιδότηση /ΜΕ   επιδότηση >>   γιατί αυτό εχει σαν αποτέλεσμα   καπου 400 παραγωγοί που το Μηχανογραφικό Σύστημα του ΛΑΓΗΕ δεν έκανε δεκτή την αίτηση τους να υφίστανται απώλειες της τάξης των 30.000 Ευρώ   έκαστος .
  2. Να   παραταθεί   με Νόμο η Δήλωση   του κατεπάγγελμα Αγρότη   .
  3.  Να μην παρακρατάτε ο ΦΠΑ   από τους Παραγωγούς Φωτοβολταικών όταν δεν τον οφείλουν από τις Τραπεζες .
  4. Να μην ισχύσει το πρόστιμο   5 % επι του Κοστους της Επένδυσης του Αναπτυξιακού     για αυτούς που δεν υπέβαλλαν δήλωση   , και βεβαίως και   για αυτούς που δεν πήραν την Επιδότηση .
  5. Να επανέρθει η Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στις Συμβάσεις μας που καταργήθηκε .

 

  1. Να σταματήσει κάθε Νομοθετική ρύθμιση που θα επιβαρύνει τους Φωτοβολταικούς Παραγωγούς με κόστος στα πλαίσια της Διακόψιμότητας . Για το συγκεκριμένο θέμα σας υποβάλλουμε χωριστό Υπόμνημα .

 

Αναφορικά με τα θέματα που θα πρέπει να ξεκινήσουμε να συζητάμε σε ένα ορίζοντα   12 μηνών είναι   :

 

 

  • Επανακαθορισμό του πλαισίου εντός του οποίου λειτουργούν τα Φ/Β με σεβασμό στις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις μας.

 

  1. Διασφάλιση και θωράκιση της εμπρόθεσμης, βάσει των συμβάσεων, πληρωμής των παραγωγών, προς αποφυγή της ταμειακής τους ασφυξίας . .
  2. Διασφάλιση των Εσόδων του Ειδικού λογαριασμού για την εξασφάλιση του ανωτέρω στοιχείου (2).
  3. Διαφάνεια στα έσοδα του Ειδικού λογαριασμού που θα επιτευχθεί μέσωβ) Τον ορισμό εκπροσώπου των Παραγωγών στο Δ.Σ του ΛΑΓΗΕ.
  4. α) Ρητής αναφοράς στο Ειδικό Δελτίο του ΛΑΓΗΕ στο ποιος χρωστάει στο ΛΑΓΗΕ και πόσα, καθώς και στο πόσα χρωστάει ο ΛΑΓΗΕ και σε ποιους.

Συμψηφισμό των απαιτήσεων μας από το ΛΑΓΗΕ με υποχρεώσεις μας στο Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.