Αρχική / ΝΕΑ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕ .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕ .

Η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ από την αρχή της εβδομάδος πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα με φορείς υπουργεία και οργανισμούς .

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΑΠΕ ( Κεντρο Ανανεώσιμων Πηγών ) και στον πρόσφατα διορισμένο πρόεδρό του κ. Βασίλη Τσολακίδη .

Ο κ. Τσολακίδης , παλιός γνώριμος του κλάδου των ΑΠΕ , υπήρξε σύμβουλος του κ.Λαφαζάνη και συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ΑΠΕ. Γνωρίζει τα θέματα των ΑΠΕ πάρα πολύ καλά και έχει πλήρη γνώση των υφιστάμενων στρεβλώσεων, αδικιών και λοιπών αρνητικών πρακτικών που κυριαρχούν στην ενεργειακή αγορά .

Το ΚΑΠΕ είχε καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη των γιατί, ως γνωστό, πέραν του επιστημονικού δυναμικού του που πραγματοποιεί έρευνες και μελέτες, εισηγείται προς το ΥΠΑΠΕΝ και πολιτικές ανάπτυξης για τις ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης  έγινε συζήτηση πάνω στα τρέχοντα και φλέγοντα θέματα της ενεργειακής Αγοράς με σημαντικότερο αυτό της διακοψιμότητας. Την ΠΟΣΠΗΕΦ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Παναγής , ο Αντιπρόεδρος Στέργιος Τόκας , ο Οργανωτικός Γραμματέας Άρης Νίκας και ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Τσικούρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη και με τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν τα θέματα της ταμειακής ρευστότητας που προβληματίζουν όλη την αλυσίδα της ενεργειακής αγοράς αλλά και θέματα που άπτονται της γενικότερης λειτουργίας της .

Εξηγήσαμε στους Προέδρους τη δεινή κατάσταση των παραγωγών μετά το NEW DEAL που είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της εγγυημένης τιμής στις στέγες μέχρι 42% και στα πάρκα μέχρι 51 % .

Και αυτοί με τη σειρά τους μας επεσήμαναν τη δύσκολη ταμειακή κατάσταση της ΔΕΗ λόγω της γενικότερης κατάστασης της χώρας αλλά και της νοοτροπίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πολλών καταναλωτών που ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν δεν το κάνουν εκμεταλλευόμενοι το κακό οικονομικό κλίμα. Δήλωσαν ακόμη, ότι προσδοκούν καλύτερους ρυθμούς πληρωμών προς τις ΑΠΕ καθότι λόγω μέτρων που πρόκειται να ληφθούν αναμένουν βελτίωση των εισπράξεων. Η ΔΕΗ μέσα στον μήνα ολοκληρώνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος μηχανοργάνωσης της που θα της δώσει την δυνατότητα για την αποφυγή των ανωτέρω καταχρηστικών πρακτικών από κακοπληρωτές.

Από τη μεριά της ΠΟΣΠΗΕΦ τονίστηκε ότι Η ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα της ενεργειακής αγοράς της χώρας μας και η ενδυνάμωση της είναι αναμφισβήτητα αναγκαία για την ισορροπία της αγοράς και την ανάπτυξή της.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να τη φορτώνουν συνεχώς νέα βάρη και να την αφήσουν να παίξει τον πρωταγωνιστικό και αναπτυξιακό της ρόλο προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η κοινωνική πολιτική είναι απολύτως αναγκαία αλλά αυτή δεν πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τη ΔΕΗ όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια .

Κλείνοντας συμφωνήθηκε να είμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν.

Επαφές στη Βουλή πραγματοποίησαν οι κ. Στέργιος Τόκας και Αρης Νίκας ενώ στο ΥΠΑΠΕΝ οι κ. Γιάννης Παναγής και Πέτρος Τσικούρας .

Η γενικότερη ρευστή κατάσταση με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λοιπούς θεσμούς δε επιτρέπει σε στελέχη της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τα τρέχοντα θέματα των ΑΠΕ,  που επιτακτικά έχει θέσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας προς το υπουργείο.

Έτσι αναβλήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ εξαιτίας των επαφών των στελεχών του υπουργείου για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τους εταίρους μας .

Η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ έχει βάλει ως στόχο την συνέχιση των προσπαθειών για την  άμεση επίλυση θεμάτων μέσα στις προσεχείς ημέρες με τροπολογίες που θα κατατεθούν ενώ αναμένει από τη νέα κυβέρνηση την έναρξη διαλόγου για την αποκατάσταση των αδικιών του new deal, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και δεσμευτεί προεκλογικά.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.