Αρχική / ΝΕΑ / ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

.                                                             ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΑ   ” ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ  ” του   ENERGYPRESS . 

Εάν το ρεκόρ είναι λίγο μικρότερο…

Το 2004 τα EBITDA της ΔΕΗ ήταν 1,2 δις ευρώ και έκτοτε είχε περάσει ξανά το 1 δις δύο φορές το 2009 και το 2010. Την τελευταία πενταετία ωστόσο βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1 δις ευρώ, ενώ δεν έλειψαν και οι ζημιογόνες χρήσεις. Οι αναλυτές της Wood & Company βλέπουν ότι η πορεία αλλάζει και μέσα στο 2014 η κερδοφορία θα ξεπεράσει το 1 δις, ενώ το 2015 θα φτάσει το 1,4 δις ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ. Εάν τα νούμερα είναι σωστά, η βιομηχανία ζητεί 70 εκατ. ευρώ (10 ευρώ μείωση στο μεσοσταθμικό τιμολόγιο της ΥΤ μεταφράζονται σε 70 εκατ. κόστος). Δηλαδή ακόμη και εάν δώσει στη βιομηχανία ΥΤ τη μείωση που ζητείται, η ΔΕΗ θα μπορέσει και πάλι να «γράψει» κέρδη ρεκόρ (1,314 δις ευρώ). Με τη διαφορά ότι θα έχουν σωθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία…

 —————- ΕΔΩ  ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ  ΕΝΕRGYPRESS KAI ΞΕΚΙΝΑ  ΤΟ  www.pospief.gr ———————————

Ta   Υπερκέρδη  της  ΔΕΗ  προκύπτουν  απο  τη μείωση  της  Οριακής  Τιμής  Συστήματος  (ΟΤΣ )  δηλαδή της τιμής  που  αγοράζουν  οι  Χονδρέμποροι .   Η  ΔΕΗ  ελέγχει  την  αγορά  κατα  95 %    .  

Η   Μείωση  της ΟΤΣ  γίνεται  εξαιτίας  της  Εισαγωγής   Ενέργειας  απο  Ανανεώσιμες  Πηγές  . 

Δηλαδή οι Ανανεώσιμες  Πηγές  μπαίνοντας  στο Σύστημα  , κατεβάζουν  την τιμή  των Χονδρεμπόρων ,  οι Χονδρέμποροι  δεν  κατεβάζουν τη  τιμή  της Λιανικής   στους Καταναλωτές  ,  και το ΥΠΕΚΑ  ζητά  απο  τους Καταναλωτές   να  ξαναπληρώσουν  για  την  Αυξημένη  Παραγωγή ΑΠΕ .

ΠΟΙΟΣ  ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ   ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ ;    

  ΤΑ ΩΦΕΛΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ΤΩΡΑ  . !!!!

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικα τι αποφασιστηκε για την αυξηση του Ετμεαρ απο την ΡΑΕ ;;;

  2. Οριστε που βρισκονται τα λεφτα!!!
    Αντι να μας πλασαρουν new deal ας μαζεψουν τα χρηματα που εχουν παει απο δω και απο κει…

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.