Αρχική / ΝΕΑ / Το καινούργιο Ανέκδοτο : Κάλεσμα Στουρνάρα για γερμανικές επενδύσεις σε ενέργεια και διαχείριση απορριμάτων

Το καινούργιο Ανέκδοτο : Κάλεσμα Στουρνάρα για γερμανικές επενδύσεις σε ενέργεια και διαχείριση απορριμάτων

 Κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο της Φρανκφούρτης να επενδύσουν στην Ελλάδα και ιδίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη διαχείριση απορριμμάτων απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, περιγράφοντας το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας για το 2013. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η ύφεση του 2013 θα είναι μικρότερη του στόχου για 4%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα πολύ υψηλότερο του στόχου των 812 εκατ. ευρώ.

Πέραν των ΑΠΕ και του κλάδου της διαχείρισης απορριμμάτων, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι οι συνέργειες μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών μπορούν να ενταθούν τουλάχιστον στους τομείς των τροφίμων και ποτών, βιομηχανικών προϊόντων, φαρμάκων, καυσίμων και ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα, στην ομιλία του στην επιχειρηματική λέσχη «Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft», ο υπουργός περιέγραψε και τους τομείς που θα στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας:

1. Στον τουρισμό, με στόχο να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος.
2. Στην ενέργεια που συνεισφέρει περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ.
3. Στα τρόφιμα και αγροτικός τομέας.
4. Στα logistics εκμεταλλευόμενη την γεωγραφική θέση της χώρας.
5. Στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.
6. Στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, νέες τεχνολογίες, αγορά ακινήτων, μεταφορές.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Φρανκφούρτης ότι στην Ελλάδα πλέον το 35% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, ενώ η οικονομία έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της στα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο, έχει επιτύχει να εξαλείψει τα δίδυμα ελλείμματα (προϋπολογισμού και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) που ήταν οι αιτίες της κρίσης. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι επιδόσεις του 2013 θα είναι καλύτερες του αναμενόμενου, με την ύφεση να εκτιμάται χαμηλότερη του 4%, το πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερου του αναθεωρημένου στόχου για 812 εκατ. ευρώ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να καταγράφει πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ. Ο υπουργός εκτίμησε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής, ενώ ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με έμφαση στη αγορά προϊόντων και στη δημόσια διοίκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.