Αρχική / ΝΕΑ / ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Η ευρωβουλή “αδειάζει” τον Μπαρόζο για τους στόχους του 2030.

Υπέρ μίας φιλόδοξης πολιτικής για το κλίμα και την ενέργεια μέσω της θέσπισης τριών δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την ενεργειακή αποδοτικότητα ψήφισαν, γι ακόμη μία φορά, σήμερα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ειδικά για την περίπτωση των ΑΠΕ, το ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ενός δεσμευτικού στόχου άνω του 30%. Με αυτό τον τρόπο, οι ευρωβουλευτές απορρίπτουν και επισήμως τις προτάσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2030, οι οποίες κάθε άλλο παρά φιλόδοξες θα χαρακτηρίζονταν. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει στόχο 27% για τις ΑΠΕ, ο οποίος είναι μεν δεσμευτικός για την ΕΕ αλλά όχι για τα κράτη μέλη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας, Rainer Hinrichs-Rahlwes, «η σημερινή ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών για τρεις δεσμευτικούς στόχους για το 2030, συμπεριλαμβανομένου ενός για τις Ανανεώσιμες, άνω του 27%, στέλνει το μήνυμα ότι η πολιτική βούληση για την υποστήριξη των ΑΠΕ είναι ισχυρή». Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με ικανοποίηση και από τους φορείς του κλάδου. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέδειξε ακόμα μία φορά ότι είναι το πιο προνοητικό από όλα τα θεσμικά όργανα», αναφέρει ο Stephane Bourgeois, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA), προσθέτοντας ότι το ευρωκοινοβούλιο αντιστάθηκε στις πιέσεις οπισθοδρομικών οργανώσεων και ψήφισε βάσει πραγματικών στοιχείων. «Ότι δηλαδή ένας φιλόδοξος στόχος για τις ΑΠΕ μπορείς να φέρει 570.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, εξοικονόμηση 500 δις ευρώ από τις εισαγωγές καυσίμων και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες», σημείωσε.

 

ΠΗΓΗ :  ΕΝERGYPRESS

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους έχουμε την δική μας ιστοσελίδα για να ενημερωνόμαστε από πρώτο χέρι έγκυρα.Καλή συνέχεια στον αγώνα μας και ενωμένοι όλοι μαζί να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.