Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / Γ. Αρβανιτίδης: Να παραταθούν οι τιμές αναφοράς σε φωτοβολταϊκά έργα

Γ. Αρβανιτίδης: Να παραταθούν οι τιμές αναφοράς σε φωτοβολταϊκά έργα

Nα δοθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, χρονική παράταση, όσον αφορά στην ισχύ των  υφιστάμενων τιμών αναφοράς σε φωτοβολταϊκά έργα, εξαιτίας της πανδημίας, ζητεί ο  Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Όπως εξηγεί ο κ. Αρβανιτίδης σε δήλωσή του, η αδυναμία μετακινήσεων από νομό σε νομό και η εμφάνιση κρουσμάτων σε τελεωνεία δεν επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να διεκπεραιώσουν τις αναγκαίες εργασίες στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πριν από τις 26 Νοεμβρίου, οπότε λήγει η ισχύς των υφιστάμενων τιμών αναφοράς.

Αναλυτικά, η δήλωση του Τομεάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

«Έχω ζητήσει ήδη από τις 12 Νοεμβρίου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει μια εύλογη παράταση και σε συνάρτηση ασφαλώς με την εξέλιξη της πανδημίας, στις υφιστάμενες τιμές αναφοράς φωτοβολταϊκών σταθμών ιδιωτών, ισχύος έως 500 KW, και ενεργειακών κοινοτήτων, ισχύος έως 1 ΜW, που δε συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, ενόψει της λήξης τους στις 26 Νοεμβρίου 2020.

Η αδυναμία μετακινήσεων από νομό σε νομό σε πολυμελή τεχνικά συνεργεία, τα κρούσματα σε τελωνεία που καθυστερούν τις διαδικασίες εκτελωνισμού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και στα συνεργεία δικτύων, δεν επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να διεκπεραιώσουν τις αναγκαίες εργασίες στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πριν από τις 26 Νοεμβρίου.

Για αυτούς του λόγους είναι αναγκαίο να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αυτό και λογικό αίτημα που έχουν θέσει μετ’ επιτάσεως και πολλοί φορείς, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), και εξηγείται αντικειμενικά, λόγω των δυσλειτουργιών που έχει επιφέρει στην αγορά η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown σε όλη τη χώρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.