Αρχική / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ . ΤΟ 1ο μετά τη Ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ . ΤΟ 1ο μετά τη Ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου .

 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  ΠΟΣΠΗΕΦ    31-3-2014  .

Στεναχώρια και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν αυτή τη

στιγμή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου .  

 Στεναχώρια και αγανάκτηση γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή (μισή ώρα πριν την ψηφοφορία ) οι βουλευτές, μας διαβεβαίωναν ότι οι προτάσεις μας για λελογισμένες περικοπές και πιο δίκαια κατανεμημένες θα γίνονταν δεκτές  . Ακόμη μας δήλωναν ότι θα προστατευτεί ο ειδικός λογαριασμός  από την είσοδο νέων ΑΠΕ με απίστευτα ευνοϊκές τιμές. Τελικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

 

Να ξεκαθαρίσουμε ότι σαν Έλληνες πολίτες δεν είμαστε αντίθετοι στον

εκσυγχρονισμό του Ελληνικού κράτους και στην λήψη των αναγκαίων μέτρων,

ακόμη και με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος,  προκειμένου να λάβουμε την τελευταία δόση.

Είμαστε όμως αντίθετοι στη συνειδητή προσπάθεια που γίνεται να βαφτιστούν

μνημονιακές υποχρεώσεις όλα εκείνα που δεν αντέχουν τον κανονικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.  Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα σκάνδαλα που κρύβονται κάτω από το μανδύα του κατεπείγοντος . Είμαστε αντίθετοι στην μεθόδευση με τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο, για την υφαρπαγή των συμφωνηθέντων με εμάς, προς απόδοσή τους στους μεγάλους του χώρου της ενέργειας.

 

Θέλησαν να εμφανίσουν τα φωτοβολταϊκά ως μοναδική αιτία της επιβάρυνσης των καταναλωτών προκειμένου να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη. Η δική μας πρόταση δεν προέβλεπε καμία αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ σήμερα  . Η πρόταση μας περιελάμβανε συμμετοχή των παραγωγών στην κάλυψη του ελλείμματος. Ζητήσαμε όμως την άμεση άρση των στρεβλώσεων εξαιτίας της οποίας κερδοσκοπούν διάφοροι στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ζητήσαμε  ακόμη την απαγόρευση της εισόδου νέων ΑΠΕ σε τιμές που δημιουργούν έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό.

 

Η πρότασή μας ενώ κατατέθηκε από τον περασμένο Αύγουστο στο ΥΠΕΚΑ  δε συζητήθηκε  μαζί  μας  ποτέ .  Γιατί;

 Επειδή με λογικά επιχειρήματα δεν μπορούσε να απορριφθεί  ;  Ο μόνος λόγος απόρριψης της πρότασής μας είναι ότι ήταν ενάντια στα συμφέροντα των λίγων ωφελημένων.

 

Αυτοί που τόλμησαν να προτείνουν την αναδρομική τροποποίηση των υπογεγραμμένων συμβάσεων ουσιαστικά εισηγούνται την a la  carte εφαρμογή των νόμων.  Εισηγούνται την εδραίωση της αναδρομικής εφαρμογής των νόμων.

Κατανοούν ότι αυτό μπορεί να αφορά και αναδρομική τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών ;

 

Όσον αφορά τον κύριο Παπαγεωργίου και τους εκπροσώπους  του   που ανέλαβαν  το χρέος να μας ενημερώσουν  για τα  « καλά» που εισάγει το νομοσχέδιο θέλουμε να  επισημάνουμε το εξής :

 1. Το έλλειμμα στις 28/2/2014  ήταν 480 εκ. Το γεγονός ότι στις 31/12/2013 ήταν 549 εκατομμύρια  Ευρώ ,αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο λογαριασμός παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα 35 εκατομμύρια το μήνα για τους πρώτους δύο μήνες του 2014.

2. Ψάχνουμε στο κείμενο του νόμου και των νομοτεχνικών βελτιώσεων να βρούμε τη συμμετοχή των τραπεζών αλλά δεν μπορούμε να βρούμε την παράγραφο.

3. Δεν κατατέθηκε καμία μελέτη που να αποδεικνύει τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

4) Κανένα ασφαλές περιβάλλον δεν υπάρχει πλέον ούτε για τα φωτοβολταϊκά ούτε για καμία άλλη επιχείρηση στην Ελλάδα. Εισάγονται οι ΑΠΕ σε μια νέα εποχή όπου εντείνονται οι φόβοι για νέα λάθη, νέα ελλείμματα, νέες προσαρμογές.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το τοπίο εντελώς μετατρέποντας το επενδυτικό περιβάλλον σε κρανίου τόπο. Καταργεί τους κανόνες, σχεδιάζει βραχυπρόθεσμα ( μέχρι την Τρίτη να πάρουμε τη δόση και στα κομμάτια η επενδυτική σταθερότητα ), εισάγει τη λογική του μπαλώματος, δε δίνει λύσεις οριστικές .

Ο κ. Παπαγεωργίου δύο μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε:  «χωρίς πρόγραμμα η ανάπτυξη των ΑΠΕ μέχρι τώρα». Την ίδια στιγμή που δήλωνε αυτά άνοιγε την πόρτα με το νέο νομοσχέδιο για την είσοδο νέων ΑΠΕ στο σύστημα χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός. Κούρευε τις ταρίφες των ΦΒ, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Ανέβαζε τις ταρίφες σε άλλες ΑΠΕ, χωρίς κανένα σχεδιασμό.

 

Κύριε Παπαγεωργίου,

Δεν έχετε κάνει κανένα σχεδιασμό τα τελευταία δύο χρόνια. Το μόνο που κάνετε επί δύο χρόνια είναι να παίρνετε αποσπασματικά μέτρα αμφιβόλου αποτελέσματος και προοπτικής. Είστε επικίνδυνος για τον χώρο της ενέργειας. Ή καταθέστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα που θα μπορεί να πείσει όλους τους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ή δηλώστε τώρα την παραίτησή σας.

 

Καλούμε τα μέλη μας και αυτούς που συμμερίζονται τις απόψεις μας να επιδοθούν σε έναν αγώνα  και να  ανταμείψουν  κατάλληλα  τους υποψήφιους του κυβερνητικού συνασπισμού  στις επικείμενες εκλογές (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές )   .

.

Ας εξουδετερώσουμε αυτούς που μας καταστρέφουν.

 

Θα  ακολουθήσουν  ανακοινώσεις  σχετικά με την Οργάνωση  των Παραγωγών  και τις Νομικές  Κινήσεις   που  προτείνουμε .

 

Ο  Αγώνας   Συνεχίζεται  .

 

 

ΠΟΣΠΗΕΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.