Αρχική / ΝΕΑ / Η ΠΟΣΠΗΕΦ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Η ΠΟΣΠΗΕΦ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΕΞΕΔΩΣΕ  Η   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΣ  ΤΕΤΑΡΤΗΣ  ΠΟΥ  ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο  ΣΠΕΦ .

Η κατάσταση που βιώνουν όλοι οι παραγωγοί των ΑΠΕ σήμερα έχει εξελιχθεί σε εφιαλτική. Είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες με διάφορες ολέθριες συνέπειες όπως :

  1. Αδυναμία πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τόκους και πρόστιμα και επιπλέον να κινδυνεύουν να συλληφθούν για χρέη προς το δημόσιο όταν το δημόσιο τους χρωστάει πολλαπλάσια ποσά το οποία ούτε συμψηφίζει αλλά και ούτε αποδίδει του τόκους υπερημερίας.
  2. Δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις στις τράπεζες με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν τόκους ληξιπρόθεσμων δόσεων με επιτόκια της τάξης του 12% – 13%.
  3. Αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των πάρκων με αποτέλεσμα κάποια απ’ αυτά να είναι ανασφάλιστα, άλλα να υπολειτουργούν και άλλα να κινδυνεύουν από μεγάλες ζημιές λόγω ελλιπούς συντήρησης.

 

Σε αυτή την κατάσταση οδηγήθηκε ο κλάδος των ΑΠΕ συνειδητά από την πολιτική του κυρίου Παπαγεωργίου  και των συνεργατών του που θέλει οι παραγωγοί να γονατίσουν ώστε σε δέκα μέρες, όπως υποστηρίζει, που θα φέρει την πρόταση για το NEW DEAL να μην μπορούν να αντισταθούν.

 

Κάνει όμως λάθος .

Οι παραγωγοί δεν λυγίζουν.

Γιατί αντλούν την δύναμη από το δίκιο τους που είναι 100% με το μέρος τους.

Γιατί βαρέθηκαν να είναι πάντα στο στόχαστρο αυτών που επιβουλεύονται τις επενδύσεις τους.

Γιατί κουράστηκαν να στοχοποιούνται στην κοινή γνώμη με ψευδείς δημοσιεύσεις.

Γιατί έχουν κουραστεί να ακούνε συνεχώς ανεφάρμοστες, άρα ψευδείς, δηλώσεις και δεσμεύσεις από τον κύριο Παπαγεωργίου για έγκαιρες πληρωμές, για επίλυση του προβλήματος κλπ.

Γιατί ενώ αναγνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από λάθη άλλων, δέχονται να συνεισφέρουν στην επίλυσή τους δεν ανέχονται όμως να είναι οι μοναδικοί που θα εισφέρουν για την επίλυσή του.

Κυρίως όμως δεν ανέχονται αυτοί που με τα λάθη τους δημιούργησαν το πρόβλημα (ΥΠΕΚΑ) να εισηγούνται ώστε οι μόνες πλάτες που θα φορτωθούν το πρόβλημα να είναι αυτές των παραγωγών και να αφήνουν στο απυρόβλητο τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους πολιτεία, τράπεζες, αέριο, προμηθευτές.

Γιατί πλέον οι παραγωγοί ΑΠΕ είναι πολλοί, έχουν οργανωθεί και έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους.

 

Η ΠΟΣΠΗΕΦ ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετέχει στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΣΠΕΦ διότι πιστεύει ότι μία συγκέντρωση που οργανώνει ένας σύλλογος από μόνος του, στη γενική συνέλευση του οποίου συμμετείχαν και ψήφισαν 130 άτομα δεν είναι δυνατό να έχει επιτυχία. Επιπλέον μπορεί να δημιουργήσει ψευδή εικόνα για το πλήθος των αγανακτισμένων παραγωγών κάτι το οποίο βολεύει τον κ. Παπαγεωργίου.

 

Η ΠΟΣΠΗΕΦ έχει ήδη αποστείλει πρόσκληση σε όλους τους φορείς των ΑΠΕ όπου τους καλεί να οργανώσουν όλοι μαζί μία δυναμική και μαζική κινητοποίηση, με μέγεθος ισάξιο του προβλήματός, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Η παραπάνω πρόσκληση έχει αποσταλεί και στον ΣΠΕΦ.

 

Η ΠΟΣΠΗΕΦ απευθύνει όμως και δημόσια με την παρούσα ανακοίνωση

 

πρόσκληση προς τον ΣΠΕΦ να προβεί σε ακύρωση της

 

προγραμματισμένης συγκέντρωσης και να συνταχθεί με όλους του φορείς

 

στην επερχόμενη κινητοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.