Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / Ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας στην πανελλαδική συνάντηση των φωτοβολταϊκών παραγωγών

Ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας στην πανελλαδική συνάντηση των φωτοβολταϊκών παραγωγών

Mε κεντρικό ομιλητή των υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, η ετήσια συνάντηση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Στο ξενοδοχείο Porto Palace, αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 400 φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, μέλη των οκτώ (8) πρωτοβάθμιων Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΣΠΗΕΦ, ενώ τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας κ. Αθανάσιος Σαββάκης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε αυτή τη μεγάλη πανελλαδική συνάντηση, την πρώτη που πραγματοποιείται μετά την προσωρινή παύση που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον covid-19, θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες, επίκαιρα ζητήματα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, ιδιώτες και εκπρόσωπους Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων:

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν έξι (6) θεματικές συζητήσεις εστιασμένες σε τεχνικά και θεσμικά ζητήματα της Ενεργειακής Αγοράς, ενώ έχει προγραμματιστεί και συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων, με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

  • από τις 14:30 έως τις 15.00 η ΠΟΣΠΗΕΦ θα παρουσιάσει την «Ενεργειακή Αγορά για Αρχαρίους»
  • από τις 15.00 έως τις 16.00 θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση για το «Netmetering και την Αυτοπαραγωγή: Eπιδοτήσεις για Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις» με συντονισμό του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών ( ΣΕΦ) και της ΠΟΣΠΗΕΦ
  • από τις 16:00 – έως τις 17:00  θα παρουσιαστεί ο  «Ρόλος των Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) στην ενεργειακή αγορά-Κόστος εξισορρόπησης, διμερή συμβόλαια, συμμετοχή στην αγορά». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των ΟPTIMUS ENERGY, YΠΕΝ, ΠΟΣΠΗΕΦ, με συντονιστή από πλευράς ΠΟΣΠΗΕΦ τον κ. Αντώνη Σιαμπανόπουλο.
  • από τις 17:00 έως τις 17.15 , εταιρική παρουσίαση της GREENLINE ENERGY.
  • από 17.15 έως τις 19.00 , παρουσίαση και συζήτηση για την «Πορεία Αδειοδότησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών και Σταθμών Αποθήκευσης, μεμονωμένα και ομαδικά, προβλήματα στην υλοποίηση». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΡΑΕ, ΥΠΕΝ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΠΟΣΠΗΕΦ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Θόδωρος Παναγούλης, αρθρογράφος του Energy Press.
  • από τις 19.05 έως τις 20.15, θα συζητηθεί με εκπροσώπους των κομμάτων, «το παρόν και το Μέλλον των ΑΠΕ στη χώρα μας». Από πλευράς ΠΟΣΠΗΕΦ θα συμμετάσχει στη συζήτηση ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ κ. Γιάννης Παναγής, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει, για την ΠΟΣΠΗΕΦ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Άρης Νίκας.
  • Ακολούθως στις 20:30 θα παρατεθεί δείπνο στη διάρκεια του οποίου θα τοποθετηθεί με ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας όπως επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ κ. Γιάννης Παναγής.

 

Με την παράκληση για δημοσίευση και μετάδοση – Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της ΠΟΣΠΗΕΦ , τηλ. 2310.535755 και info@pospief.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.