Αρχική / ΝΕΑ / ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΕΔΩ ;

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΕΔΩ ;

Απόφαση αγγλικού High Court: Αποζημίωση φ/β παραγωγών για την αναδρομική περικοπή εγγυημένων τιμών

Στις 9 Ιουλίου 2014 το High Court of Justice του Ηνωμένου βασιλείου εξέδωσε απόφαση αναγνωρίζοντας το δικαίωμα αποζημίωσης, ύψους £132 εκατομμυρίων, 14 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φωτοβολταϊκών για τις ζημίες που υπέστησαν από τις αναδρομικές μειώσεις και αλλαγές στο σύστημα Feed-in-Tariff (FiT) που είχαν ανακοινωθεί από το Βρετανικό Υπουργείο Ενέργειας τον Οκτώβριο του 2011.

Το Δικαστήριο, εν προκειμένω, έκρινε ότι οι συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, στο μέτρο που έχουν ήδη υπογραφεί και δημιουργήσει έννομα δικαιώματα προσδοκίας των παραγωγών σε συνδυασμό με την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των συναλλασσομένων, εμπίπτουν στην έννοια της «περιουσίας», όπως αυτή οριοθετείται και προστατεύεται από το άρθρο 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Το αγγλικό Δικαστήριο τόνισε ότι οι αναδρομικές περικοπές στις εγγυημένες τιμές πώλησης ενέργειας συνιστούν παράνομη παρέμβαση σε ήδη συναφθείσες συμβάσεις και επομένως στην περιουσία των παραγωγών, η δε παράνομη αυτή παρέμβαση προκάλεσε σημαντική ζημία των παραγωγών που απέβλεπαν στην υψηλότερη εγγυημένη τιμή, η οποία δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες δικαιούνται αποζημίωση για τη ζημία που προκλήθηκε από την παράνομη αυτή κρατική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την εκ των υστέρων υπαγωγή τους σε καθεστώς μειωμένης τιμής πώλησης ενέργειας.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στήριξαν το αίτημα αποζημίωσής τους σε προηγούμενη απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε τo 2012 και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η εν λόγω απόφαση, είχε κρίνει παράνομη την εφαρμογή της κυβερνητική πρότασης, στο πλαίσιο διαβούλευσης για το μέλλον των φωτοβολταϊκών, που προέβλεπε ότι μειώσεις στο σύστημα Feed-in-Tariff της τάξεως του 50%, που επρόκειτο, σύμφωνα με την αγγλική νομοθεσία, να ισχύσουν μόνο για νέους παραγωγούς, θα ίσχυαν νωρίτερα από την αρχικά ανακοινωθείσα ημερομηνία, προκαλώντας έτσι ζημία σε εν ενεργεία παραγωγούς με ήδη συναφθείσες συμβάσεις που προέβησαν σε σημαντικά έξοδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκής μονάδος αποβλέποντας στην υψηλότερη εγγυημένη από τη σύμβασή τους τιμή.

Στην πρόσφατη απόφασή του, το High Court of Justice έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή ακριβώς η παράνομη παρέμβαση σε συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί και είναι δεσμευτικές, με ορίζοντα 25ετίας, γεννά δικαίωμα αποζημίωσης για τους παραγωγούς εκείνους στους οποίους, μετά από ειδοποίηση μόλις έξι εβδομάδων, ανακοινώθηκε ότι εφεξής θα καταβάλλεται η μειωμένη τιμή πώλησης ενέργειας, καθώς θα συμπεριληφθούν αναδρομικά στο νέο καθεστώς που δημιουργήθηκε μετά τη σύναψη των συμβάσεών τους. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι Άγγλοι δικαστές έλαβαν υπόψη τους το γεγονός ότι το σύστημα της εγγυημένης τιμής Feed-in-Tariff είχε παρουσιαστεί από το αγγλικό Δημόσιο ως μακροπρόθεσμα ισχύον καθεστώς με συγκεκριμένη απόδοση, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η δικαστική δικαίωση αυτή των Άγγλων παραγωγών, αν και θεμελιώνεται εν προκειμένω σε διαφορετικά πραγματικά περαστικά, η δε επίμαχη παρέμβαση προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την σφοδρότητα της νομοθετικής παρέμβασης που χαρακτηρίζει το ελληνικό “New Deal”, οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα και παραλληλισμούς με την περίπτωση της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ, στην οποία ο νομοθέτης εισήγαγε πρόσφατα αντίστοιχες περικοπές ανατρέποντας, εκτός των άλλων, το βασικότερο όρο των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αυτόν του ύψους του «εγγυημένου» τιμήματος. Όπως καταδεικνύεται από την εν λόγω δικαστική απόφαση, μπορεί να θεωρηθεί ως κοινός δικαϊκός τόπος των δικαιοκρατικών εννόμων τάξεων, υπογεγραμμένες συμβάσεις να μην δύναται νομίμως να ανατραπούν και να τροποποιηθούν μονομερώς, ακόμα κι αν υπάρχει προηγούμενη προειδοποίηση, πολλώ δε μάλλον, όταν δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση ή πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ελλήνων παραγωγών ΑΠΕ.

Η ενδελεχής μελέτη της εν λόγω απόφασης είναι, τέλος, ενδεχομένως πολλαπλώς χρήσιμη και για τον έλληνα δικαστή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες προσφυγές των ελλήνων παραγωγών. Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι ο επιχειρηματολογικός τόπος του λεγόμενου «δημοσίου συμφέροντος» και της «έκτακτης ανάγκης» δεν δύναται να παρέχει εσαεί μια εύκολη και αβασάνιστη καταφυγή για τον δικαστή, παρά μόνο όταν τούτο αιτιολογείται επαρκώς και δικαιολογείται από αντικειμενικά δεδομένα.

Επιμέλεια στήλης: «Μεταξάς & Συνεργάτες – Δικηγόροι & Νομικοί Σύμβουλοι» (www.metaxaslaw.gr)

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tρελαμμένε Μηχανικέ Μηχανολόγε με Μεταπτυχιακό του Kensington.

    Kάνε μας τη χάρη να δηλώσεις τον Κωδικό EΔΡΕΘ του Πάρκου σου για να επιβεβαιώσεις επιτέλους
    οτι είσαι παραγωγός και όχι ένας Ψεύτης .

    Υπάρχει βέβαια και η Πιθανότητα να είσαι Παραγωγός αλλά μέσα στα τόσα ψέματα που λες να είπες και ψέματα για το όνομα σου .

    Είναι στο χέρι σου να το Αποδείξεις . Κάντο για να αποδείξεις ότι έχω λάθος . Γιατί αν δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις την ιδιότητα του Παραγωγού που να επιβεβαιώσουμε όλα τα άλλα που γράφεις.

  2. Πάλι αυτός ο Τρελαμένος

    Εδώ θα είμαι κε Τσικούρα μας , να τα λέμε κάθε βράδυ, μπας και μπορέσετε κάποτε να μας απαντήσετε επαρκώς και στοιχειοθετημένα αυτά που σας ρωτώ εδώ και ένα μήνα.

    Θα επανέλθω με τα σχόλια μου και για την εμφάνιση που κάνατε (πάντα ωσαν ταπεινός Εργάτης) στο extra πριν λίγες μέρες.

    Τέλος, για να είμαι απόλυτα ακριβής στα γραφόμενα μου μεχρι τελείας κι επειδή κόπηκαν ανεξήγητα κάποιοι παράγραφοι απτον server, σας τις συμπληρώνω εδω:

    Στην παρ. #16) Στο γραφόμενο σου οτι:
    ***
    Το ποιός κρατα το όπλο ανάποδα κε Εργατη μας,
    Το να κάθεσαι απέξω και να βρίζεις είναι μάλλον Αδιαφορία και άρνηση .
    ***
    Θα σου απαντήσω οτι : Δεν είναι τόσο κακό να κρατάς το όπλο ανάποδα, όσο το να έχεις και άλλους να στέκονται απο πίσω σου.

    Και στην παρ. #18) στο κλείσιμο του καφέ μας, θα σας ρωτούσα ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ.

    Αυτά εν ολίγοις,

    Καλό αγωνιστικό χειμώνα λοιπόν,

    Άκης Τρελαμένος.

  3. Tρελαμένε ,

    Σταμάτα να πουλάς τρέλα . Θα επανέρθω αργότερα στα ” ψεύδη ” που αναφέρεις πασπαλισμένα με ημερομηνίες για να φαίνονται λογικοφανή .

    Σου ζήτσησα κάτι πολύ απλο που θα αποδείξει μία απο τις αλήθειες που λές . Το πραγματικό σου όνομα .

    Σου ζήτησα τον Κωδικό ΕΔΡΕΘ σου για να αποδείξεις ότι έχεις πάρκο αρα είσαι παραγωγός και ότι πράγματι το Ονομα σου είναι ΑΚΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Μηχανολόγος με Μεταπτυχιακό Στο Kensington .

    Εγώ δεν είμαι Ντεντέκτιβ για να κάτσω να βρώ αν έχεις παρκο . Απλά δώσε τον Κωδικό ΕΔΡΕΘ για να με ” ταπώσεις ” . Τόσο απλο .

    Και αν δε σε άρεσε ο τρόπος που σου το ζήτησα , σε Ζητάω συγνώμη και σε Παρακαλώ να το αναφέρεις για να βάλλουμε τη συζήτηση σε ένα πιό σωστό δρόμο .

  4. Τρελαμένε ,

    Οι αρκετές πληφορίες που λές ότι διαθέτεις είναι Λανθασμένες ή σκόπιμα Παραποιημένες για την Εξυπηρέτηση των Σκοπών σου . Όπως έγραψα και την Προηγούμενη φορά , δυστυχώς η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .

    Θα ήμουν ιδιαίτερα περήφανος για τον Εαυτό μου αν είχε ξεκινήσει από εμένα αλλά δε θέλω να πώ ψέματα και να οικειοποιηθώ την Εξοχη Ιδέα συναδέρφων των Σερρών .

    Προς Επιβεβαίωση των Λεγομένων μου και κατά συνέπεια προς Διάψευση των δικών σου δεν έχεις παρα να πάρεις τα Καταστατικά ίδρυσης των Συλλόγων ΣΠΗΕΦ και να δείς πότε ιδρύθηκαν αυτοί .

    Πρώτα Ιδρύθηκε ο ΣΠΗΕΦ Σερρών , μετά ο ΣΠΗΕΦ Πιερίας , μετά ο ΣΠΗΕΦ Καβάλας και μετά ο ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης ( αρκετούς Μήνες Μετά ) στον οποίο είμαι εγώ ένα από τα 20 Ιδρυτικά Μελη .

    Αναφορικά με το Eρώτημα στην Κομισιόν του Συλλόγου των Σερρών , Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Παραγωγού να καταθέτει αίτημα στην Κομμισιόν όποτε θέλει . Ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανένας «Μεγαλόσχημος » έχει δικαίωμα να απαγορεύσει σε οποιον θέλει να καταθέσει είτε συμφωνούμε μαζί του είτε όχι .
    Αδυνατώ πλήρως να παρακολουθήσω τη Λογική σου στο θέμα αυτό , αν υπάρχει βέβαια τέτοια .

    Εγώ ποτέ δεν κατέταξα τους Παραγωγούς σε Πέντε κατηγορίες . Να διαβάζεις πολύ καλά και με Προσοχή αυτά που γράφω κάι όχι μονο με δέος και ντροπή .

    Εγώ δεν είπα ότι ολοι οι επενδυτές που επέλεξαν να μην με ακολουθήσουν στον «αγώνα» ί κατατάχθηκαν σε πέντε κατηγορίες, ήτοι: επιφυλακτικοί, βλαμμένοι, ρουφιάνοι, αντίπαλοι και συμφεροντολόγοι.
    Ειπα ότι μεταξύ τους υπάρχουν και αυτοί που σημαίνει ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλοι . Το γεγονός ότι μεταξύ τους είναι και καποιοι που υπήρξαν πελάτες μου αυτό επισης αδυνατώ να καταλάβω τι σχέση έχει .

    Αναφορικά με τα αντίπαλα Νομικά Γραφεία που τους χαλάμε τη βολή δεν αναφέρομαι σε αυτούς που επιλέξαν άλλο Γραφείο εκτός από αυτό του Κυρίου Κολλύρη . Αντιθέτως οποιος ζήτησε , ανεξαρτήτως Νομικού γραφείου που επέλεξε μελέτες μας , Προτάσεις μας , Νομικά κείμενα που έχουμε συλλέξει από διάφορους Παραγωγούς μέλη μας και ατελείωτες ώρες συζήτησης μαζί μας οσο μπορούσαμε τα Προσφέραμε .
    Όταν λέω Νομικά γραφεία που τους χαλάσαμε τη Βολή αναφέρομαι σε αυτά που ζητούσανε 200 Ευρώ από τον κάθε Επενδυτή για να καταθέσουν το Εξώδικο για το κάθε πάρκο , 500 Ευρώ για να του εξετάσουν το φάκελο ή 3000 Ευρώ για να μας προτείνουν τη Νομική Στρατηγική που θα ακολουθήσουμε .
    Αρα βλέπεις ότι πάλι δεν υπάρχει αντίφαση στα λεγόμενα μου .

    Η ΠΟΣΠΗΕΦ είναι ένα συνδικαλιστικό Σωματείο που δυστυχως δεν έχει το Δικαίωμα να βγάλει Δικαστική Απόφαση ή να ψηφίσει Νόμο . Το μόνο που μπορει να κάνει είναι να πιέσει και να καταφύγει στα Δικαστήρια οπου θα προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορεί σε συνεργασία με τους Δικηγόρους της τα Δικόγραφα τα οποία έχει αποφασίσει να κάνει .

    Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Ενεργειών μας . Αν δε σε αρέσουν δεν έχεις παρα να μην οργανωθείς μαζί μας και να συνεχίσεις μόνο σου στη μιζέρια σου και την άρνηση σου .

    Ο Ικανός κρινεται από το Αποτέλεσμα και αυτό θα το δούμε στο τέλος . Αλλά ο Εργάτης ή ο Κυφήνας δεν κρινεται από το Αποτέλεσμα . Κρίνεται από την Εργασία του και μόνο .

    Εγώ πουθενά δεν καυχήθηκα για τις γνώσεις μου ή τις Ικανότητες μου . Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες που προσφέρω στην Ομοσπονδία και στους Παραγωγούς Φ/Β .
    Τώρα αυτό αν θα έχει αποτελεσμα θα το δούμε στο τέλος.

    Αν αγωνιστείς μπορεί να κερδίσεις μπορεί και όχι . Αν δεν αγωνιστέίς και δεν προσπαθήσεις δεν έχεις καμμία ελπίδα να πετύχεις .
    Εμείς αυτό που κάνουμε σίγουρα είναι να Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να Ελπιζουμε για το αύριο .
    Μέσα στις Μπουρδολογίες σου Γράφεις για τους : « 743 ( ΟΧΙ 1.000 που ψευδώς αναφέρεις) που σου εμπιστεύτηκαν την δικαστική τους εκπροσώπηση και κατ’επέκταση το τομάρι τους, σε κρίνουν ΗΔΗ απο το αποτέλεσμα κι όχι απτο αν τους παζάρεψες καλή τιμή με το δικ. γραφείο. »

    Πρώτα Πρώτα κανείς δε <>Εμπιστεύθηκε τη Δικαστική του Εκπροσωπηση .

    Η Επιλογή του Νομικού Γραφείου έγινε σε μία Δημόσια Συνεδρίαση ενός Διευρυμένου Συμβουλευτικού Οργάνου της Ομοσπονδίας που αποτελείται από τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων μελών της Ομοσπονδιας .
    Στην συνάντηση παρεβρίσκονταν Εκτός από τα Δ.Σ , Παραγωγοί που στο Κυρίως Επάγγελμα τους είναι Δικηγόροι ,οι οποίοι τοποθετήθηκαν και εκφέρανε την άποψη τους . Παράλληλα συμμετείχανε Εκπρόσωποι Συλλόγων που δεν ανήκουν στην ομοσπον δία που επισης εκφέρανε την αποψη τους , χωρίς να ληφθούν υποψην στην Ψηφοφορία , όπως επισης συμμετείχαν kai με Τηλεδιάσκεψη Εκπρόσωποι από τους υπο Ιδρυση Συλλόγων ( Ηράκλειο κρήτης , Κρήτης Χανιά και από την Αθήνα . Ολοι Συνεισφέρανε στη Συζήτηση στις Ερωτήσεις και στην Τελική Κατάληξη .

    Δεν ήξερα ακριβώς ποσοι είχαν αναθέσει τις υποθέσεις τους στον Κύριο Κολλύρη και έτσι αναγκάστηκα Προχθες μετά από τον Ακριβή αριθμό που αναφέρεις ( 743 ) πάλι μπουρδολογόντας να τηλεφωνήσω στον Κύριο Κολλυρη και να μάθω ποσοι ακριβώς είναι οι Επενδυτές που έχουν πάει στο Γραφείο του .
    Η απάντηση που Εισέπραξα ήταν : <>.

    Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουν αποτανθεί στον Κύριο Κολλυρη 900 Περίπου Επιχειρήσεις ς . Αλλοι ζήτησαν όλες τις Ενέργειες , άλλες ζήτησαν μόνο Ασφαλιστικά και Αγωγή άλλοι μόνο Αγωγή , άλλοι όλα τα παραπάνω και επιπλέον να αποτανθεί και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια .

    Όπως μου είπανε όμως υπάρχουν Εταιρείες με 20 Πάρκα 20άρια , με 10 εικοσάρια με 2 εικοσάρια , με 15 πάρκα 100άρια με 8 κατοστάρια , με 6 με 5 , με 4 και παρα πολλοί με 2 .

    Το Γεγονός ότι έχουνε πάει 900 δε σημαίνει ότι τα πάρκα είναι 900 . Τα πάρκα είναι Πολλαπλάσια των 900 . Και αυτό δείχνει ότι οι Προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές από ένα παρα πολύ μεγάλο αριθμό Συναδέρφων.

    Αρα νομίζω ότι κοντολογίς ότι Εγώ σου έλυσα την Εξίσωση γιατί οι 1000 δεν είναι 1000 αλλά 3.000 και 4.000 και 5.000 και φυσικά δεν λυπάμαι καθόλου για αυτό .

    Γράφεις συνεχίζοντας να μπουρδολογείς ότι Η Εμπιστοσυνη των Επενδυτών να αγωνιστούν Εξανεμιστηκε όταν κατεβαίναμε όχι μονο για να πολεμήσουμε το NEW DEAL αλλά για να ξαναανοίξει η Αγορά .
    Αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα από πού το Εβγαλες ; Τϊ κάναμε όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα για να Ξαναανοίξουμε την Αγορά ;

    Τρελαμενε Γράφεις : <>

    Οι Σύλλογοι που συμμετέχουνε στην Ομοσπονδία κάνανε πανω από 5 Εκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στο Προηγούμενο Διάστημα των 12 μηνών.
    Η Γνώμη των Μελών μας λοιπό ήταν ότι Εμείς είμαστε Παραγωγοί και Επιχειρηματίες και δεν μπορούμε κάθε τρείς και λιγο να κατεβαίνουμε στο Δρόμο και μάλιστα στην Αθήνα όταν η Πλειονότητα των μελών μας είναι από Κομοτηνή , Καβάλα , Δράμα , Σερρες , Θεσσαλονίκη , Βεροια , Κατερίνη Κοζάνη κλπ που απαιτεί ταξίδι μέχρι και 20 ώρες με επιστροφή για να κατεβούμε στην Αθήνα . Είμαστε όμως Διατεθειμένοι όταν αποφασιστεί ότι ο Κόμπος φτάσει στο κτένι να το κάνουμε και αυτό . Όχι συνέχεια .

    Για το λόγο αυτό Προσπαθήσαμε να έρθουμε σ ε επαφή Εγγράφως με όλους τους Συλλόγους των ΑΠΕ να κάνουμε μία Δυναμική και Μαζική Διαμαρτυρία και όχι μικρές και αποσπασματικές . Και όταν δόθηκε το Σϋστημα Όργανώσαμε τη Μεγαλύτερη Διαμαρτυρία που εγινε και ένωσε τους Περισσότερους Συλλόγους και τους Παραγωγούς .

    Οι Αποφάσεις των των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων της Ομοσπονδίας σε καμμία Περίπτωση δεν μπορουν να θεωρηθούν Γκομενίστικες και Διασπαστικές Συμπεριφορές τουλάχιστον όχι από ένα φυσιολογικο Εγκέφαλο . Μπορούν Βέβαια από ένα Νοσηρό και αδερφίστικο Εγκέφαλο .

    Οσο για το επόμενο Ψέμα σου ότι Εμείς οικειοποιούμαστε την αποδέσμευση των 82 εκατομυρίων φυσικά και ήταν δικη μας Επιτυχία η επίσπευση του Ελέγχου από τη Μεριά του Υπουργείου η γρηγορότερη Αποδέσμευση των Χρημάτων του Πιστωτικού ΦΠΑ του ΛΑΓΗΕ , η απόδοση του στον ΛΑΓΗΕ και η πληρωμή με αυτά στους Παραγωγούς . Ηταν αποτέλεσμα των επανειλημένων Συναντήσεων μας ( πάνω από 5 ) με τους κυρίους Μαυραγάνη και Θεοχάρη . Όταν λοιπόν κάποιος λαμβάνει Επιστροφή ΦΠΑ τότε τα λεφτά είναι δικά του και όταν ο ΛΑΓΗΕ παίρνει χρήματα αμέσως κάνει Πληρωμές . Τώρα από πού συμπεραίνεις εσύ ότι δεν πήγαν σε πληρωμές Παραγωγών Φ/Β δεν μπορώ να το Καταλάβω .
    Η ακρίβεια των λεγομένων μου μπορεί να επιβεβαιωθεί από το αντίστοιχο τμήμα ΦΠΑ του ΛΑΓΗΕ . Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι τους ζητούσανε από το γραφείο του Υφυπουργού να του στείλουν εσπευσμένα και με φαχ τον Αριθμό Πρωτοκόλου που είχε ο ΛΑΓΗΕ καταθέσει την αίτηση επιστροφής ΦΠΑ και ότι μέσα σε λίγες μέρες ορίστηκε η Επιτροπή Ελέγχου που έκανε χρόνια μέχρι τότε να οριστεί.

    Επειδή εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΑΚΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ δεν είναι το Πραγματικό σού όνομα σε Καλώ να αναφέρεις τον Κωδικό ΕΔΡΕΘ του Πάρκου σου για να μου αποδείξεις ότι οντως είσαι υπαρκτός ως Λές και ότι ακόμα και το Ονομα που γράφεις δεν είναι ένα από τα Ψέματα σου .

    Δέχομαι την Επιφυλακτικότητα ενός Παραγωγού απέναντι σε Συνδέσμους Νεοσύστατους . Δε δέχομαι όμως την αδιαφορία . Αν κάποιος θεωρεί ότι η Ομοσπονδία μας κάνει λάθος Επιλογές δεν έχει παρα να γραφτεί μέλος και συμμετέχοντας στις Συλλογικές Διαδικασίες να πεί την Αποψη του να Προσπαθήσει να Επηρεάσει τους Υπόλοιπους προς αυτό που θεωρει αυτός Σωστός . Τώρα βέβαια αν κάποιος <> ίσως το προβλημα να το έχει αυτός και όχι οι άλλοι .

    Αν θέλετε να Τροποποιηθεί το Καταστατικο της Ομοσπονδίας και να μη Συμμετέχουν Κατασκευαστές δεν έχετε παρα να γραφτείτε Μέλος σε κάποιο από τους Συλλόγους που απαρτίζουν την Ομοσπονδία και να αιτηθείτε στη Γενική Συνέλευση την τροποποίηση του Καταστατικού . Εχετε μάλιστα δικαίωμα και εκτός Γενικής Συνελεύσης . Αν οι Συνάδερφοι Παραγωγοί το Κάνουν αποδεκτό τότε οποιος θα έχει την ιδιότητα αυτή θα πρεπει να αποχωρήσει . Τόσο απλά .

    Το Καταστατικό των συλλόγων της Ομοσπονδίας δέχετε ως μελος οποιονδήποτε έχει πάρκο Φ/Β με Σύμβαση του ΛΑΓΗΕ πάνω από 11 KW . Δεν κάνει διάκριση ανάλογα με το φύλο , το Επάγγελμα , το Σεξουαλικό Προσανατολισμό , το Δείκτη Νοημοσύνης , το Μορφωτικό Επίπεδο αν είναι μέλος Μασονικής Στοάς ή όχι . Απολύτως κανένα .

    Δε βλέπω λοιπόν το λόγο να μη γραφτείτε και εσείς .

    Αν μάλιστα γραφτείτε και θεωρείτε ότι βλάπτω την Ομοσπονδία έχετε Καταστατικό δικαίωμα να ζητήσετε την Απομάκρυνση μου . Τόσο απλά . Εγώ δεν είμαι διορισμένος από κανένας . Αιρετό μέλος είμαι .

    Λές ότι δεν είσαι αντίθετος στα Συλλογικά Οργανα αλλά δε λές ότι συμμετέχεις σε καποιο απλά κατηγορείς .

    Οσον αφορά τις Συνδρομές της ΠΟΣΠΗΕΦ πρεπει να ξέρεις ότι τα μέλη του κάθε Συλλόγου έχουν καταστατικό Δικαίωμα να ζητάνε το λόγο για την τύχη των Χρημάτων τους και οι Σύλλογοι από την Ομοσπονδία . Η Ομοσπονδία λογοδοτεί στους Συλλόγους μέλη της για τη διαχείριση των χρημάτων όπως και γίνεται σύμφωνα με το Καταστατικό μας και το Νόμο .

    Φυσικά δε θα λογοδοτήσουμε για το τι κάναμε τα λεφτά μας σε κάποιον που δε πλήρωσε και δεν έγινε μέλος μας Ποτέ. ΕΛΕΟΣ !!

    Οσον αφορά για την Πρόταση του ΣΠΕΦ το γεγονός ότι έχει απορριφθεί μήνες εδώ και τώρα ενώ΄ η Προταση του ΣΠΗΕΦ Σερρων εξετάζεται εδώ και μήνες δεν μπορεί να είναι τυχαίο . Η μία απορίφτηκε άμεσα ενώ η άλλη εξετάζεται . Αν ήταν ομοιες η Κοινότητα θα είχε ” καθαρίσει ” και τη δεύτερη μαζί με την Πρώτη και δε θα είχε καμμία τύχη αν και κατατέθηκε δεύτερη . Δε νομίζω να φαντάζεσαι ότι μπορούμε να υποδείξουμε στην Επιτροπή και τα Οργανα της να επιφυλάξει Ευνοική Μεταχείριση στην Προσφυγή μας.

    Ενας Παραγωγός που Ενδιαφέρετε αν διαφωνεί με έναν Σύλλογο συμφωνεί με άλλον . και ΑΝ δε συμφωνεί με κανέναν ψάχνει να βρεί τους Ομοιδεάτες του και κανει ένα άλλο σύλλογο όπως το θεωρεί αυτός σωστός γιατί πρεπει να εξυπηρετήσει να Διασφαλίσει τα Συμφέροντα του .
    Το να κάθεσαι απέξω και να βρίζεις είναι μάλλον Αδιαφορία και άρνηση .

    Συμφωνώ με Γιώργο το Μπατζιο ότι ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ .

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΑΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ .
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ .

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ .

    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ,

    ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ . ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ .

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΚΑΤΗΛΕΙΜΕΝΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ .

  5. Τρελλαμένος blogger

    Σύντεχνε κε Μπάτζιο,

    Με ρωτάτε αν έχω καμμιά καλύτερη ιδέα για την οργάνωση των παραγωγών της επικράτειας;; Ναι, έχω. Και είναι απλή: Στο καταστατικό της Ομοσπονδίας έπρεπε (και πρέπει) να είχε προβλεφθεί η απαγόρευση εγγραφής ή/και συμμετοχής ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ είτε ως απλά μέλη είτε ώς αιρετοί. Τον κύριο λόγο σας τον περιγράφει πιο κάτω ο συνάδερφος Αρβανίτης. Είναι αδιανόητο να συμμετέχουν στο δ.σ. κατασκευαστές όπως η ελβιτιλ ή era energy ή δεν ξέρω ποιος άλλος. Ακριβώς αυτό το λάθος έκαναν οι νεοΈλληνες τα τελευταία 40 χρόνια: βάλανε μασόνους να ορίσουν την τύχη του λαού, με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.

    Επειδή το αναφέρεις στην 2η παράγραφο, θα σου πω ότι, η δυναμικότητα των αγροτών να διεκδικούν ΔΕΝ έχει να κάνει με το σθένος τους αλλά με το γεγονός οτι έχουν ένα όπλο απέναντι στο κράτος (αλλά και την κοινωνία) που λεγεται ΤΡΑΚΤΕΡ το οποίο ανα πάσα στιγμή θα κλείσει τους δρόμους. Αλλωστε, γι’αυτό δεν ανακαλύφθηκαν τα Αγροτικά Φωτοβολταικά;; Δεν ήταν το τυράκι που έδωσε το κράτος στους αγρότες για να μη βγουν στους δρόμους λόγω περικοπής των κοιν.επιδοτήσεων;; Και είναι πολλοι, μα πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν καν τρακτερ αλλά θεωρήθηκαν απο τον οπεκεπε… Αγρότες και φτιάξαν τα πάρκα τους. Είναι τουλάχιστον άστοχο να το ισχυρίζεσαι αυτό, εκτός αν εκεί πάνω στη Μαυροθάλασσα αυτό το θεωρείτε Αρετή.

    Κανείς δεν είναι αντιθετος ΟΥΤΕ στα συλλογικά όργανα ΟΥΤΕ στις διαδηλώσεις ΟΥΤΕ στις δικαστικές μάχες ΟΥΤΕ ακόμα και με το πληκτρολόγιο. Είμαι αντίθετος σε φαινόμενα όπως της ποσπηεφ, του σπεφ και λοιπών wannabe ηγετών τα οποία εξυπηρετούν ο καθένας τα δικα του συμφέροντα: ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί για τον εαυτό τους. Όσο για αυτούς που σκέφτονται την ετησια συνδρομή τους, φίλε Γιώργο, ρώτα τη Βουλή της ποσπηεφ αν έχει δώσει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν πως διαχειρίζεται τις συνδρομές των μελών, όπως κάλλιστα το κάνει ο ΠΣΑΦ τον οποίο θεωρώ τον μόνο καθαρό, αξιόλογο, και συνάμα αξιέπαινο σύνδεσμο. Έχεις ιδέα, μήπως, πως λειτουργεί π.χ. ας πούμε η BPVA στο UK;;;

    Όσο για τα σχόλια σου επι τις κριτικής μου:
    1. Η πρόταση του ΣΠΕΦ δεν απερρίφθη λόγω μη επαρκούς αιτιολόγησης. Κατα συνέπεια, και επειδή το προς εκδίκαση περιεχόμενο είναι ίδιο (ασχέτως αν είναι τύποις διαφορετικό), θα απορριφθεί και η δική σας καταγγελία (εύχομαι να βγω ψεύτης).

    2. Ποσώς ενδιαφέρει τα μέλη σας αν χάθηκε η πρότυπη δίκη λόγω λάνθασμένου χειρισμού των δικηγόρων. Επανέρχομαι σε πρότερη ανάρτηση μου: όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι απο την προσπάθεια ή την καλή πρόθεση…

    3. Ψάξε παντού στο ιντερνετ να βρεις έστω κι έναν που αντιτίθεται στις νομικές κινήσεις της ποσπηεφ για το new deal. Όλες οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με την συνολική μεθοδολογία, την τακτική αλλά κυρίως για τους ανθρώπους που το οργανώσανε. Αυτός είναι ο λόγος που οι επενδυτές απείχαν κατα κόρον απο αυτή την κίνηση.

    ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!

    ΚΑΝΕΙΣ δε σας ζήτησε έλεγχο των πεπραγμένων σας. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, όπως έγραψα και στην προηγουμενη ανάρτηση μου, εμένα όπως και τον κάθε επενδυτή, ποσώς με ενδιαφέρει πόσες φορές κατεβήκατε Αθήνα. Με ενδιαφέρει όμως να ξέρω ποιά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Απο κεί κρίνεστε σαν συλλογικα όργανα και αυτομάτως κερδίζετε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Και μόνο με σωστές κινήσεις μπορούν τα 700 μέλη της ποσπιεφ (ή της κάθε ποσπιεφ) να γίνουν 13.000 και μάλιστα εν μια νυκτί.

    Σαν επίλογο, το να εκτονώνει κανείς την αγανάκτηση του στα μπλόγκ επικοινωνώντας με άλλους επενδυτές, ανταλλάσοντας πληροφορίες, εμπειρίες κλπ. προσωπικά το θεωρώ το πλέον πρόσφορο μέσο πληροφόρησης και οργάνωσης. Επειδή ασχολούμαι απο το 2007 με τα φ/β, μην ξεχνάς οτι, κάθε φορά που υπήρχε κάποιος αναβρασμός, οι χαρτογιακάδες του υπουργείου τρέχανε να διαβάσουν τα μπλόγκ, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τη γνώμη των επενδυτών για τα επερχόμενα μέτρα. Μην ξεχνάς επίσης οτι ολες οι κινητοποιήσεις σας οργανωθηκαν μεσα απο αυτά τα μίζερα μπλόγκ που μπαίνουν τρελαμένοι σαν εμένα. Αυτό είναι το κέρδος γι’αυτούς τους αδιάφορους “που κάθονται και πληκτρολογούν” κε Μπάτζιο.

    Με εκτίμηση (και συγνώμη αν μιλώ με πέτρινη γλώσσα)

    Άκης Πάντσιος
    Τρελλαμένος Παραγωγός (και ΜΟΝΟ παραγωγός) Ηλεκτρικής Ενέργειας απο Φ/Β
    Κατα κόσμον Μηχανολόγος Μηχανικός / Msc in Renewable Energy (Kingston).

    • Συνάδελφοι καλημέρα,
      Διαβάζοντας τα σχόλια σας θεώρησα σωστό να θέσω την άποψη μου για κάποια θέματα που έχουν τεθεί. Σαφώς κανένας φωτοβολταϊκός δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την σημερινή κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από ασυδοσία, καταχρηστική άσκηση εξουσίας και εμπαιγμό αλλά θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομιτικό να δούμε τι έγινε και φτάσαμε ως εδώ.
      Πρώτα από όλα θα πρέπει να δει ο κάθε επιχειρηματίας φωτ/κος ποιες ενέργειες έκανε για να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο (ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ), οι περισσότεροι δεν κάναμε τίποτα!! Δεν γνωρίζω άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία οι επενδυτές να αφιέρωσαν τόσο λίγο ως και μηδενικό χρόνο ενασχόλησης με την επιχείρησή τους!! Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως επιδιώκεις να έχεις τέτοιες απολαβές χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα ( για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω σε δεύτερο ενικό εννοώντας τον κάθε παραγωγό). Προφανώς θεωρούσαμε όλοι ότι ΅βγαίνει ο ήλιος εγώ θα παίρνω λεφτά΅ , ιδιαίτερα ελκυστικό για να είναι αληθινό. Μήπως δεν ξέραμε το Ελληνικό Δημόσιο, μήπως δεν ξέραμε ότι θα τρώγαμε από μια μεγάλη πίτα την οποία την θέλουν ολόκληροι δική τους και ΅μεγάλοι΅ κ.τλ. Λόγω των παραπάνω γεγονότων βρέθηκαν κάποιοι, ιδιοκτήτες φωτ/κων παρακαλώ, οι οποίοι βρήκαν το κενό που είχαμε αφήσει εμείς και διαχειρίστηκαν στο όνομα μας την κατάσταση, κάποιοι παρουσιάστηκαν τεχνηέντως ως Πανελλαδικοί Εκπρόσωποι και συμφώνησαν στις διαπραγματεύσεις!! Κατά την ταπεινή μου άποψη μεγάλο μερίδιο ευθύνης αναλογεί και σε εμάς τους επιχειρηματίες που με την εγκληματική απουσία μας αφήσαμε την τύχη των επενδύσεών μας στα χέρια άλλων.
      Όλοι χαρακτηρίζονται και αξιολογούνται βάση των αποτελεσμάτων κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό αλλά με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι κανένα Συλλογικό όργανο δεν κατάφερα αποτελεσματικά να προστατέψει τον κλάδο των φωτ/κων και εκεί τελειώνει και η συζήτηση. Εάν θέλουμε να εμβαθύνουμε και να αντιληφθούμε τα αίτια των αποτελεσμάτων θα πρέπει να εξετάσουμε και άλλες παραμέτρους όπως τι έλεγε και τι έπραττε το κάθε Συλλογικό όργανο στα ζητήματα που παρουσιάστηκαν κατά το παρελθόν, με ποιο σκεπτικό και ποια στρατηγική προσπάθησε ο καθένας να προστατεύσει τον κλάδο, τι αιτήματα παρουσίασε και προσπάθησε να διεκδικήσει …ήταν υπέρ του κλάδου ή ήταν υπέρ μιας κάστας που προσπαθούσε να σώσει τα ιδιωτικά συμφέροντά της σε βάρος των υπολοίπων, ποιοι επένδυσαν στον κατακερματισμό του κλάδου, ποιοι θεώρησαν τον εαυτό τους ως αναμάρτητο, ποιοι παρουσιάζονταν ως οι έχοντες την απόλυτα επιστημονική γνώση να γνωρίζουν την μοναδική λύση κ.τ.λ.
      Συνοπτικά όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς ώστε να υπάρξει άμεση αναδιοργάνωση των παραγωγών με σκοπό την εξεύρεση αποτελεσματικής στρατηγικής για την συνέχεια η οποία προμηνύετε ζοφερή για τον κλάδο
      Καλό θα είναι ο καθένας μας να προχωρήσει σε μια ουσιαστική και εποικοδομιτική αυτοκριτική και συνάμα έχοντας τεκμηριωμένες απόψεις να συνδράμει στην αποτελεσματικότερη προστασία του κλάδου των φωτ/κων. Το παραπάνω ισχύει για όλους μας.
      Υ.Σ Η καταγγελία του ΣΠΕΦ στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού για την έκτακτη εισφορά (κ. Γεραπετρίτης) απορρίφθηκε ως αβάσιμη καθώς για να θεωρηθεί ένας φόρος ως ΦΠΑ (κοινοτικός φόρος) πρέπει να πληρούνται και οι 4 όροι, κατά την εξέταση του θέματος η Διεύθυνση Ανταγωνισμού τεκμηρίωσε ότι και για τους 4 όρους ότι δεν υπήρχαν τα στοιχεία που να αποδεικνύουν το δίκαιο των αιτιάσεων της καταγγελίας.

  6. Κυριοι και κυριες διαβαζω τον αλληλοσπαραγμο μεταξυ μας. Γιατι ειμαστε σε διαφορετικα συμφεροντα. Οι κυριοι της κατασκευης καλο θα ηταν να κοιταξουν το συμφερον τους που απορρεει απο την κατασκευη και την συντηρηση και ΜΟΝΟ. Αν αυτο δεν τους αρκει μην κανουν το λαθος να πολεμουν τους πελατες τους. Εμεις οι επενδυτες εχουμε ενα σοβαρο προβλημα και ειναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Ποιο;;; τη αφερεγγυοτητα του κρατους που με νομο μας εδωσε το δικαιωμα να επενδυσουμε με η χωρις δανεισμο, με η χωρις επιδοτηση, που αυτα ομως δυστυχως με τις ευλογιες των δικων μας μικροσυμφεροντων (βλεπε ΣΠΕΦ) (βλεπε μικρομυαλους επενδυτες του 2009 με επιδοτηση κατασκευης και ισως μαυρο χρημα) “προτειναν” σαφεστατα την μονομερη καταργηση – τροποποιηση της συμβασης. Δηλαδη οτι χειροτερο. Οτι χειροτερο διοτι ανοιξαμε την πορτα για μονομερεις και αλλες τροποποιησεις στο μελλον. Ποιος φταιει λοιπον ο Αγγλος που εχει επιπεδο γνωστικο και κοινωνικο η εμεις οι πανεξυπνοι Ελληνες που τρωμε ο ενας τον αλλον, προκειμενου να ειμαστε οι αρεστοι της εκαστοτε εξουσιας;;;; Καλα μας κανουν γιατι δεν ενεργουμε για το κοινο συμφερον των επιχειρησεων μας αλλα για την μικρη συντεχνια που εχουμε στησει αναλογα με τις μικροιδιαιτεροτητες. Αν δεν διαλυθουν ολες αυτες οι συντεχνιουλες και αν δεν μπουν εντιμοι και σοβαροι σε εναν φορεα, θα εκτονωνομαστε ολοι μεσα απο τα μπλοκ και το ιντερνετ. ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ και ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.

  7. Προς τρελαμένο επώνυμο επενδυτή.

    Συνάδελφε,
    είμαι ο έκ των ιδρυτών του ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών και ο προσωρινός του Πρόεδρος μέχρι τις πρώτες εκλογές του Συλλόγου , Μηχανολόγος μηχανικός , ιδιοκτήτης Φ/Β πάρκου και μόνο, που στο καταστατικό του Συλλόγου προέβλεψα την ίδρυση της Ομοσπονδίας γιατί δεν ήθελα ο Σύλλογός μας να το παίζει Πανελλήνιος εκπρόσωπος των παραγωγών και να εκπροσωπεί ανθρώπους ποτ δεν μας ήξεραν και δεν θα είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν προσωπικά στις δράσεις του. Εξάλλου δεν υπάρχει άλλος τρόπς να οργανωθούν οι διάσπαρτοι παραγωγοί σε όλη την Επικράτεια εκτός της ίδρυσης πρωτοβάθμιων τοπικών Συλλόγων και την συμμετοχή όλων σε μία Πανελλήνια Ομοσπονδία. Αν έχεις καλιτερη ιδέα μπορείς να την καταθέσεις.
    Όσον αφορά τη συμμετοχή στους Συλλόγους και στα οργανά τους των αγροτών παραγωγών αυτό οφείλεται στη μαζική τους συμμετοχή στους Συλλόγους και στο ότι έχουν μάθει να συμμετέχουν και να διεκδικούν και όχι να κάθονται να πληκτρολογούν ,να είναι μίζεροι και να σκέφτονται την ετήσια συνδρομή τους. Επομένως το ότι κατάφεραν αυτοί και ενδεχομένως παραγωγοί – κατασκευαστές να συμμετέχουν στα εκλεγμένα όργανα των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας , η ευθύνη ανήκει στους υπόλοιπους που μεμψημερούν και απέχουν ή αδιαφορούν.
    Όσον αφορά τη κριτική σου για τους χειρισμούς του ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών οι οποίοι έγιναν επί Προεδρίας μου για την έκτακτη εισφορά, έχω να σου πώ τα εξής:
    1. Η καταγγελία μας στην Ε.Ε. που ήταν επαρκώς αιτιολογημένη είναι η μόνη που ακόμα δεν έχει αποριφθεί και εξετάζεται (απερίφθει του ΣΠΕΦ)
    2. Όσον αφορά στη πρότυπη δίκη στο ΣτΕ οι λάθος χειρισμοί των δικηγόρων που άσκυσαν την πρώτη προσφυγή (ΣΠΕΦ ξαι άλλοι παραγωγοί) οδήγησαν τη συζήτηση σε τμήμα του ΣτΕ και όχι στην Ολομέλεια και η παρέμβαση του ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών ήταν η μόνη που έγινε παραδεκτή από τις υπόλοιπες γιατί ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη, ασχέτως αν με το σκεπτικό της απόφασης απορρίφτηκαν όλες.
    Τέλος όσον αφορά τις νομικές κινήσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ κατά του new deal ήταν επιβεβλημένες να γίνουν και βεβαίως έπρεπε να είναι πιο μαζικές με συμμετοχή και των τρελαμένων παραγωγών για να δείξουν αν μη τι άλλο την απόγνωσή μας και την αντίστασή μας στη παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου.
    Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε ποτέ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εν πάσει περιπτώσει τα συλλογικά όργανα που δρούν υπόκεινται στον έλεγχο των πεπραγμένων τους από τα μέλη τους που τα εκλέγουν και όχι από τον κάθε μίζερο και τρελαμένο που εκτονώνει την αγανάκτησή του στα blogs.
    Με σεβασμό στη τρέλα σου
    Γ. Μπάτζιος

  8. Τρελαμένος Επώνυμος Επενδυτής

    Επειδή , σε πείσμα των δηλώσεων σου Πέτρο Τσικούρα περι “μασημένα λόγια” κλπ, ο λόγος σου πάντοτε αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανακρίβειας και ψέμματος, θα σου θυμίσω οτι η ιδέα της ποσπηεφ ξεκίνησε απο εσένα και επεκτάθηκε στους αγροτοπατέρες – ξερεις, αυτοί που στήνανε τα αγροτικά μπλόκα και βγαίνανε μπροστά στις κάμερες ωσαν φιλόδοξοι σουπερστάρ των αγρών. Ο λόγος που το “Δ.Σ.” έθεσε εσένα επικεφαλής, ήταν ένας και μοναδικός. Οι αγρότες-επενδυτές , γνωρίζοντας τους πολύ καλά απο τα μπλόκα και τις ντουντούκες, δεν τους εμπιστεύτηκαν ούτε δευτερόλεπτο για να τους δώσουν την ετήσια συνδρομή- πόσο μάλλον να τους αναθέσουν μια δικαστική εκπροσώπηση απο την οποία αν μη τι άλλο κρινόταν η ύπαρξη τους κυριολεκτικά και μεταφορικά (μια απλή αναδρομή σε περσινά posts επενδυτών γνωστών φβ μπλόγκ, θα σε πείσει για το λεγόμενο μου).

    Να σου θυμισω επίσης οτι οι ίδιοι καθυστέρησαν βλακωδώς την εξέταση του prejudge αιτήματος στην κομισιόν για την έκτακτη εισφορά, στέλνοντας εκ των υστέρων δικό τους πανομοιότυπο αίτημα (σαν σύνδεσμος σπηεφ ν. Σερρών) ιδίας ουσίας, προκαλώντας έτσι την καθυστέρηση για +5 μηνες αφου θα έπρεπε να εξεταστουν οι δύο αιτήσεις με κοινες διαδικασίες.

    Διαβάζω, με δέος και ντροπή, την προσωπική σου άποψη για τους υπολοίπους 12.000 επενδυτές που επέλεξαν να μην σε ακολουθήσουν στον “αγώνα” σου. Αυτοί κατατάχθηκαν σε πέντε κατηγορίες, ήτοι: επιφυλακτικοί, βλαμμένοι, ρουφιάνοι, αντίπαλοι και συμφεροντολόγοι. Παραβλέπεις όμως το γεγονός οτι πολλοί απο τους ανωτέρω, υπήρξαν πελάτες σου και μερικοί εξακολουθούν να είναι ακόμη και σήμερα…

    Επίσης, μας αναφέρεις κάπου για “Αντίπαλα Νομικά Γραφεία που τους χαλάμε τη βολή” ….
    Το ρωτάω απλά και μόνο γιατί ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ μας αναφέρεις ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ότι “Πέραν από αυτό πολλοί παραγωγοί συνεργάστηκαν με άλλα Γραφεία με τα οποία ΟΛΑ συνεργαστήκαμε , όσα ζήτησαν τη βοήθεια της Ομοσπονδίας , και στα οποία δώσαμε Χιλιάδες σελίδες υλικού τόσο από το αρχείο μας είτε τους προτείναμε συγκεκριμένες πηγές” (……….)

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για άλλη μια φορά μας παραθέτεις τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ της ποσπηεφ αλλα δεν μας αναφέρεις καθόλου ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των ενεργειών. Γιατί, φίλτατε, ο καθενας είτε αυτοαποκαλείται ταπεινά Εργάτης είτε λέγεται Κυφήνας, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και οι 743 ( ΟΧΙ 1.000 που ψευδώς αναφέρεις) που σου εμπιστεύτηκαν την δικαστική τους εκπροσώπηση και κατ’επέκταση το τομάρι τους, σε κρίνουν ΗΔΗ απο το αποτέλεσμα κι όχι απτο αν τους παζάρεψες καλή τιμή με το δικ. γραφείο.

    Η εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον των επενδυτών να αγωνιστούν εξανεμίστηκε, οταν κατάλαβαν πέρισυ στην Αθήνα οτι δεν κατεβαίνατε μόνο για να πολεμήσετε το new deal αλλά και για να ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
    Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλα το γράφω γιατί θεωρείς πιο πάνω τους επενδυτές “επιφυλακτικούς που δεν εμπιστεύονται κανέναν” ενώ εσύ διαψεύδεσαι αυτομάτως απο την ίδια την Ιστορία…

    Η μεγαλύτερη ζημιά απ’όλες όμως, όπως έχω ήδη γράψει, ειναι οτι , με την Ελληνιστί συμπεριφορά σας επληγη ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ η εικόνα των παραγωγών προς τα έξω. Να σου θυμίσω πριν λίγους μήνες τις γκομενίστικες και διασπαστικές συμπεριφορές σας του στύλ “Δεν συμμετέχουμε στην κινητοποίηση – το προβλημα μας δεν ειναι μονο οι πληρωμές ” κλπ.κλπ.κλπ. Το ίδιο διάστημα τολμάτε και οικειοποιείστε ΨΕΥΔΩΣ μια υποτιθέμενη “επιτυχία” η οποία αποδείχθηκε φιάσκο αφού τα 82εκ επιστροφών φπα που “πετύχατε να αποδεσμευτούν”, τελικά αποδεσμέυτηκαν πολλούς μήνες μετά με εντολή του Στουρνάρα και το χείριστο: δεν διατέθηκαν για πληρωμές προς τους φ/β.

    Έχω κι άλλα. Προλαβαίνω να τα γράψω πριν το χάραμα;;;

    Μάλιστα, επειδή κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό, ψαξε λίγο να δείς και το σημερινό ενδιαφέρον των επενδυτών οικιακών φ/β για συνδρομές και δικαστικά μέτρα. Όπως θα δείς ιδιοις όμασοι, τα μέλη και των 2 (αντίπαλων!!) συνδέσμων είναι λιγότερα απο 2.000 σε σύνολο 36.500 οικιακών κι αυτό δείχνει την αποστροφή του κόσμου προς τους δήθεν συνδέσμους-σωτήρες εκ των ουρανών.

    Αν παρόλα αυτά πιστεύεις οτι οι 743 followers σε σύνολο 13.000 αποτελεί τη ΜΕΡΙΔΑ κι όχι τη ΜΑΡΙΔΑ , τότε καταλαβαίνεις γιατι γίνομαι ακόμα πιο Τρελαμμένος όταν διαβάζω τέτοια βαρύγδουπα κείμενα τα οποία μας θυμίζουνε κομματάκι από τα λεγόμενα του Άδωνη: Φέτος μειώθηκαν οι αυτοκτονίες- κατα συνέπεια η κυβέρνηση μας παράγει ΕΡΓΟ.

    Παρακολουθώ τόσον καιρό τις κινήσεις σας – όπως και των υπολοίπων συνδέσμων – και θα μπορούσα να σου γράψω μύριες σελίδες ακόμα’ σελίδες που θα έκαναν τον οποιονδήποτε να κοκκινισει για τις επιλογές και τις κινήσεις του όντας ανεπισήμως επικεφαλής. Νομίζω όμως οτι κοντολογής σου έλυσα την εξίσωση για ποιό λόγο οι “1.000” δεν θα γίνουν ποτέ 5.000 και λυπάμαι ειλικρινά γι’αυτό.

    Κι αν πάλι νομιζεις οτι είμαι ιππότης του πληκτρολογίου, σε διαβεβαιώ οτι δεν έχω χάσει καμμία συγκέντρωση, ομιλία και πορεία, όπου και όποτε έγινε μέχρι σήμερα. Ημουν παρών ακόμα και στο δικαστήριο στο οποίο κατέθεσες πριν λίγους μήνες.

    Όσο για την αγωνία σου για το άν θα βάλω την υπογραφή μου, νομίζω ότι σε έχω ήδη καλύψει πιο κάτω. Αν παρ’όλα αυτά πιστευεις οτι , ξενυχτώντας πάνω στο πληκτρολόγιο μου εξυπηρετώ “αλλότροια συμφεροντα”, είμαι στη διάθεση σου να μου τα κατονομάσεις, με τον ίδιο κόσμιο τρόπο που εσύ κατηγοριοποιείς πιο πάνω αυτούς που δεν σε ακολούθησαν.

    Με εκτίμηση για όλους τους συνάδερφους-συμπάσχοντες,

    Άκης Πάντσιος
    Τρελλαμένος Παραγωγός (και ΜΟΝΟ παραγωγός) Ηλεκτρικής Ενέργειας απο Φ/Β

  9. Όταν ξεκίνησε η Ιδέα της Ομοσπονδίας ΤΡΕΛΑΜΕΝΕ , που σκοπό έχει να συνενώσει όλους τους Παραγωγούς Φ/Β ήμασταν σίγουροι ότι απέναντι μας θα βρίσκαμε εκτός από Παραγωγούς που επιδιώκανε να συνενωθούν σε ένα σύλλογο για την Προάσπιση των Συμφερόντων τους,
    : 1) Επιφυλακτικούς Παραγωγούς που δεν εμπιστεύονται κανένα πιθανώς και δικαιολογημένα με αυτά που ακούγονται για τους Συνδέσμους Γενικά ,
    2) Βλαμμένους που δε θα εμπιστευτούν ποτέ κανέναν ,
    3) Ρουφιάνους που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων ,
    4) Αντίπαλα Νομικά Γραφεία που τους χαλάμε τη βολή ,
    5) Τα συμφέροντα των Μονάδων Φυσικού Αερίου και λοιπών Συμβατικών Καυσίμων που βρίσκονται απέναντι στους Παραγωγούς .

    Είχαμε την δυνατότητα είτε να ξεκινήσουμε για το καλό των Παραγωγών όλοι μαζί ή να μη ξεκινήσουμε σκεφτόμενοι τι θα μας καταμαρτυρούσαμε οι Αντίπαλοι μας . Εμείς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε .
    Η ιδέα της Ομοσπονδίας δυστυχώς δεν ήταν δική μου . Η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε από Συναδέρφους Παραγωγούς των Σερρών που συνέλαβαν την Ιδέα της Ομοσπονδίας πρώτοι , πίστεψαν σε αυτή και προσπάθησαν να συνενώσουν τους Παραγωγούς όλης της χώρας . Εμένα με βρήκαν μήνες μετά το ξεκίνημα , μου ανέλυσαν την όλη ιδέα , ενθουσιάστηκα και ανέλαβα να την Υποστηρίξω . Δεν είμαι ούτε ο Ιδρυτής , ούτε ο Αρχηγός . Είμαι ένας Εργάτης που εργάζομαι με όσες δυνάμεις μπορώ να διαθέσω για αυτήν.
    Υπάρχει και στην Ελλάδα σύνδεσμος Κατασκευαστών ο ΣΕΦ αν δεν το γνωρίζεις . Αν θεωρούσα ότι είχαν δίκιο θα υποστήριζα και αυτούς . Δυστυχώς όμως αυτοί έχουν επιδοθεί σε μία στείρα Προσπάθεια ανοίγματος της Αγοράς με κάθε μέσω την οποία έχω καυτηριάσει με βαριά λόγια και μπροστά τους γιατί αν με γνωρίζεις θα ξέρεις καλά ότι δε μασάω τα λόγια μου .

    Θεωρώ λοιπόν ότι μία Αγορά ( Φ/Β ) και μια Οικονομία ( Ελληνική ) για να πάει καλά θα πρέπει να στηρίζεται στη Νομιμότητα . Δεν μπορεί να δίνεις άδειες για μία Εικοσαετία και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας ενός Πάρκου να του κόβεις την τιμή μέχρι 40 % . Αγωνίζομαι , όσο μπορώ , να πολεμηθεί αυτή η Αδικία και βεβαίως γιατί με βλάπτει προσωπικά γιατί έχω και εγώ πάρκο. Αν κάποιοι είναι ωφελημένοι από αυτό αυτοί είναι οι Παραγωγοί , στους οποίους δίνω λόγο ως εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης .

    Πάλεψα μαζί με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και με πάρα πολλούς αλλους Παραγωγούς να μην περάσει το NEW DEAL . Δε ντρέπομαι να πω ότι δεν το καταφέραμε . θα ντρεπόμουνα αν δε το πάλευα .

    Μετά είχαμε τους Νομικούς Αγώνες . Τα Δικηγορικά Γραφεία μας ζητούσανε από τον Καθένα 200 Ευρώ για το Εξώδικο .

    Εμείς με 200 Ευρώ εξασφαλίσαμε
    1) Το εξώδικο .
    2) Προσωρινή Διαταγή .
    3) Ασφαλιστικά .
    4) Εξώδικα στη ΡΑΕ για το Διακανονισμό που προβλέπει η Σύμβαση μας.
    5) Εξώδικα στις Τράπεζες .
    6) Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός Υπευθύνων .
    7) Νομική Υποστήριξη της Ομοσπονδίας σε διάφορα άλλα θέματα που ανακύπτουν .
    8) Παρέμβαση των Δικηγόρων μας σε Ένδικα μέσα άλλων Παραγωγών που επέλεξαν άλλα Νομικά γραφεία για Υποστήριξη τους .
    9) Αγωγή .
    10) Προδικαστικό Ερώτημα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια .
    11) Κλπ
    Δεν αποφασίσαμε για κανέναν παραγωγό αλλά προτείναμε στους Παραγωγούς ένα Νομικό Γραφείο που μας έκανε όλα τα παραπάνω με αυτό το Πολύ χαμηλό κόστος .

    Ο κάθε παραγωγός λοιπόν μπορούσε να αποταθεί στο δικό το Δικηγόρο ή αν έκρινε ότι η Πρόταση μας ήταν καλύτερη ακολουθούσε την Πρόταση μας .
    Εμείς δώσαμε στους Παραγωγούς μία καλύτερη λύση . Το γεγονός ότι 1.000 περίπου Παραγωγοί ακολούθησαν την Πρόταση μας από μόνο του δείχνει το βαθμό της Επιτυχίας της Πρότασης μας .
    Πέραν από αυτό πολλοί παραγωγοί συνεργάστηκαν με άλλα Γραφεία με τα οποία όλα συνεργαστήκαμε , όσα ζήτησαν τη βοήθεια της Ομοσπονδίας , και στα οποία δώσαμε Χιλιάδες σελίδες υλικού τόσο από το αρχείο μας είτε τους προτείναμε συγκεκριμένες πηγές .
    Το θέμα κατά βάση όμως δεν είναι Νομικό είναι Πολιτικό . Και η μεγαλύτερη επιτυχία θα είναι να να συνενώσουμε το σύνολο των Παραγωγών για να πιέσουμε Πολιτικά .
    Η μεγάλη μας λοιπόν επιτυχία είναι ότι συνενώσαμε 1.000 Παραγωγούς , φέραμε το θέμα στα δικαστήρια με τον τρόπο που το φέραμε και παλεύουμε για το δίκαιο μας.
    Μεγαλύτερη η Επιτυχία μας όταν η Ομοσπονδία θα καταφέρει να συνενώσει 5.000 Παραγωγούς και όταν έρθει η θετική έκβαση των Δικαστηρίων , τόσο των Ελληνικών όσο και των Ευρωπαϊκών . Σε κανέναν δε θα έχουμε να δώσουμε Λογαριασμό παρά μόνο στους Παραγωγούς Μέλη μας που είναι <> και τολμάνε να βάζουν την Υπογραφή τους κάτω από τα λεγόμενα τους . Για τους Ανώνυμους Τρελαμένους δικαιούμαστε να αμφιβάλλουμε για το Πραγματικό τους Ενδιαφέρον και να πιστεύουμε ότι εξυπηρετούν Αλλότρια Συμφέροντα πέραν των Παραγωγών Φ/Β .

  10. Στις εκλογές θα τα πούμε

    Στην Αγγλία δεν έχουν ΧΟΥΝΤΑ.
    Εμείς έχουμε.

  11. Γιατί διερωτάσθε “φίλε” Πέτρο μας;;;
    Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υφίσταται το παράδοξο ο ίδιος που πολεμάει τα “new deal” και τα χαράτσια στα δικαστήρια, να κυνηγάει επίσης (όντας ο ίδιος κατασκευαστής) και το άνοιγμα ξανά της αγοράς. Τα συμφέροντα είναι σχεδόν πάντα αλληλοσυγκρουόμενα οπότε, το να είσαι ταυτόχρονα κατασκευαστής (βλέπε Ελβιτυλ, era κλπ) και να ηγείσαι της ποσπηεφ (των παραγωγών-υποτίθεται) είναι τουλάχιστον οξύμωρο έως… βλακώδες.
    Στο UK τα πράματα είναι ξεκάθαρα: Υπάρχει η REA (manufacturers) και υπάρχει και η BPVA (producers). Έτσι μόνο σε παίρνουν στα σοβαρά οι επενδυτές και κερδίζονται και τα δικαστήρια, φίλτατε. ΤΕΛΟΣ.
    Αεριτζήδικες δικαστικές διαμάχες μεγάλων δικ. γραφείων το μόνο που προσφέρουν είναι να αποδυναμώνουν το ηθικό (κάθε απόφαση αποθαρρύνει κι άλλο τους επενδυτές), το κύρος (θεωρούμαστε πλέον μια μαρίδα που τσιρίζει στη μέση της ερήμου) και την τσεπη (τα έξοδα που ζητούνται για ομαδικές προσφυγές είναι υπέρογκα) ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους γνωστούς χαρτογιακάδες να προβούν και σε περαιτέρω μέτρα (ερχεται το brand new deal).
    Αν παρόλα ταύτα, πιστευεις οτι η ποσπηεφ λειτουργεί με το σωστό τρόπο, θα ήθελα πολύ να ανακοινωσετε μια λίστα με τις επιτυχίες (οχι τα πεπραγμένα!) του συνδέσμου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.