Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / 11-11-2017 . ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ .

11-11-2017 . ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ .

11/11/2017

Αξιότιμοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση από το χθεσινό cash flow ήταν να αποδοθούν στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. 31 εκατομμύρια. Στην πρόβλεψη μας 7/11/2017 είχαμε προϋπολογίσει 35. Η απόκλιση είναι μικρή, συνεπώς η πρόβλεψη μας δεν αλλάζει εξαιτίας της παραπάνω διαφοράς.

Πρόβλεψη επόμενων πληρωμών :

Υπολειπόμενο ποσό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές τιμολογίων Ιουνίου (84-31) = 53 εκατομμύρια. Από τα έσοδα του Η.Ε.Π. και ρύπους ( 15/11 και 22/11) άλλα περίπου 25  εκατομμύρια. Θα απομένουν περίπου 28 εκατομμύρια. Δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε την επόμενη ημερομηνία του cash flow. Υπάρχει η εκτίμηση πως αυτό θα πραγματοποιηθεί κάπως νωρίτερα από το συνηθισμένο (κάθε 15 ημέρες) στις 22-23 Νοεμβρίου. Αν τα ποσά αποδοθούν στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. εντός 2 ημερών, είναι δεδομένο ότι ολοκληρώνεται ο Ιούνιος στις 27/11/2017.

Υπάρχουν επίσης κάποια ποσά τα οποία αναμένεται να λάβει ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. για τα οποία η ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.  Αν τα ποσά αυτά εισρεύσουν εντός ημερών στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. , σε συνδυασμό με τα χρήματα του επόμενου cash flow (τα οποία από μόνα τους θα αρκούν για να ολοκληρωθούν οι πληρωμές Ιουνίου), τότε μπορούμε να μιλάμε για έναρξη πληρωμής τιμολογίων παραγωγής Ιουλίου.

Τέλος του μήνα αναμένεται η Δ.Ε.Η. να αποδώσει και τα χρήματα της χρέωσης προμηθευτών, περίπου 28 εκατομμύρια. Συνεπώς είναι βέβαιο ότι αρχές Δεκεμβρίου θα πληρώνονται μονάδες των 100kw.p αν όχι όλες το μεγαλύτερο μέρος τους.

Οι κυριότεροι λόγοι που όλα τα παραπάνω αναγράφονται τόσο αναλυτικά και δεν δίνουμε μια ημερομηνίες, είναι οι εξής : α) οι παραγωγοί να καταλάβουν ότι μια πρόβλεψη με τόσες μεταβλητές δεν είναι ποτέ εύκολη β) ποιό έσοδο αποδίδει πόσα και πότε.

 

Με εκτίμηση,

Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.

Παπακυριακού Γιάννης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.