Αρχική / ΝΕΑ / 7-11-2017 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ .

7-11-2017 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ .

7/11/2017

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Στο παρόν ενημερωτικό, θα βρείτε τα παρακάτω θέματα :

  1. Επόμενη εντολή πληρωμής από τον Λ.ΑΓ.Η.Ε.
  2. Πρόβλεψη επόμενων πληρωμών.
  3. Δήλωση κατ΄ επάγγελμα αγρότη
  4. Άρση ενεχυρίασης από τράπεζα και τις κινήσεις που πρέπει να προβεί ο παραγωγός

 

  1. Επόμενη εντολή πληρωμής Λ.ΑΓ.Η.Ε. :

Σας ενημερώνουμε ότι το προγραμματισμένο cash flow της Δ.Ε.Η. για τις 6/11/2017, αναβλήθηκε. Θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 10/11/2017. Ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. έχει ήδη εισπράξει 10 εκ. από τον ΑΔΜΗΕ, όπως επίσης και άλλα 9 εκ. από ρύπους άλλων μηνών. Επίσης αύριο θα εισπράξει από τα έσοδα του Η.Ε.Π. και τους ρύπους άλλα 11 εκατομμύρια. Με τα παραπάνω έσοδα, θα ανακοινώσει αύριο (8/11/2017) πληρωμές ύψους έως 30.000 ευρώ περίπου, για τιμολόγια παραγωγής Ιουνίου.

  1. Πρόβλεψη επόμενων πληρωμών :

Για να ολοκληρωθούν οι πληρωμές Ιουνίου, χρειάζονται περίπου 114 εκατομμύρια. Μετά την αυριανή εντολή πληρωμής, θα χρειάζονται περίπου 84 εκατομμύρια.  Αν και από φήμες ακούγεται ότι το επόμενο cash flow θα δώσει αρκετά χρήματα, υπολογίζουμε περίπου 35 εκ.. Από τα έσοδα του Η.Ε.Π. και ρύπους ( 15/11 και 22/11) άλλα περίπου 25  εκατομμύρια. Θα απομένουν περίπου 24 εκατομμύρια.

Από πληροφορίες μας υπολογίζουμε  ότι το μεθεπόμενο cash flow της Δ.Ε.Η. θα πραγματοποιηθεί έως και τις 23/11/2017 και θεωρώντας δεδομένο ότι το ύψους του θα ξεπεράσει οπωσδήποτε τα 24 εκατομμύρια, ο Λ.ΑΓ.Η.Ε.  θα ολοκληρώσει τις πληρωμές τιμολογίων Ιουνίου έως τις 25/11/2017.

Γίνεται σαφές πως αν τα χρήματα από τα 2 επόμενα cash flow είναι περισσότερα από 59 εκατομμύρια, ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. εντός μηνός θα ανακοινώσει έναρξη πληρωμής τιμολογίων Ιουλίου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως όσο διακινδυνεύουμε να κάνουμε μια πιο μακροχρόνια πρόβλεψη η πιθανότητα αποκλίσεων είναι μεγαλύτερη καθώς υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες (π.χ. η Δ.Ε.Η. να καθυστερήσει να αποδώσει τα χρήματα του cash flow περισσότερο από 2 ημέρες, να μην γίνει κάποια δημοπρασία ρύπων).

  1. Σχετικά με τους κατόχους αγροτικών φωτοβολταϊκών οι οποίοι δεν κατέθεσαν εγκαίρως την υπεύθυνη δήλωση κατ΄ επάγγελμα αγρότη :

Στις  30/10/2017 σας είχαμε ενημερώσει ότι ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή το νομοσχέδιο (18/10/2017) που δίνει την δυνατότητα στους αγρότες ,να υποβάλουν την αίτηση που δεν υπέβαλαν έγκαιρα στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. (υπεύθυνη δήλωση για την κατάταξη στην κατηγορία ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ). Ο νόμος πήρε ΦΕΚ στις  3/11/2017 (ν.4495 -ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ), και σύμφωνα με το άρθρο 130, σελ 3230( για την διευκόλυνση σας δείτε το σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο) δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν εντός 2 μηνών την σχετική υπεύθυνη δήλωση στον Λ.ΑΓ.Η.Ε.

Όπως μας ενημέρωσε ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. το ζήτημα αφορά περίπου 55 περιπτώσεις, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα την σχετική αίτηση, με αποτέλεσμα να επανατιμολογήσουν την παραγωγή από 1/2016 έως και 9/2016, με χαμηλότερη τιμή.  Με την κατάθεση της δήλωσης, η τιμή τους θα επανέλθει αναδρομικά από 1/2016.

Ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. αναμένεται εντός ημερών να δώσει την δυνατότητα στους παραγωγούς της παραπάνω περίπτωσης να υποβάλουν την δήλωση κατ΄ επάγγελμα αγρότη.

 

  1. Σχετικά με εξοφλήσεις δανείων και άρση ενεχυρίασης λογαριασμού :

Στους  παραγωγούς που έχουν εξοφλήσει το δάνειο τους, η τράπεζα ενημερώνει τον Λ.ΑΓ.Η.Ε. είτε με δικαστικό επιμελητή, είτε με απλή επιστολή για την άρση της ενεχυρίασης. Σε αυτήν την περίπτωση ο παραγωγός θα πρέπει να ενημερώσει τον Λ.ΑΓ.Η.Ε. σε ποιόν λογαριασμό επιθυμεί πλέον να κατατίθενται τα χρήματα. Αρκεί ένα απλό email όπου θα αναγράφετε : α) το ΑΦΜ, β) τον ΕΔΡΕΘ του σταθμού σας  και γ) να σκανάρετε από το βιβλιάριο σας (επισυναπτόμενο αρχείο) την σελίδα που αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού, ο IBAN και ο κάτοχος του λογαριασμού.

Αν δεν έχετε βιβλιάριο, ένα εξτρέ της τράπεζας σας( όπου θα εμφανίζεται ο IBAN ή την αντίστοιχη σελίδα από το web banking. Aν στον λογαριασμό υπάρχει συνδικαιούχος, τότε χρειάζεται επίσης μια υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη, όπου θα αναγράφετε ότι συμφωνείτε ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. να καταθέτει τα χρήματα στον ΧXXX λογαριασμό στον οποίο είστε συνδικαιούχος.

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.

Παπακυριακού Γιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.