Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ: εντός προθεσμίας οι καταβολές σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ: εντός προθεσμίας οι καταβολές σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

Εντός της προβλεπόμενης συμβατικής προθεσμίας άρχισαν ήδη να εξοφλούνται από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) ΑΕ οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για την παραγωγή του πρώτου μήνα του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ, την Παρασκευή 13 Μαρτίου εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια αυτοτιμολόγησης που αφορούσαν στον Ιανουάριο 2020.

Όπως προκύπτει από διαθέσιμες πηγές, την Παρασκευή φέρεται να καταβλήθηκαν περί τα 30 εκατ. €, ήτοι εξοφλήθηκε το 41% του συνόλου των τιμολογίων. Έτσι, πληρώθηκαν 5.500 τιμολόγια επί συνόλου 13.500 τιμολογίων που εκδίδονται κάθε μήνα και το 100% των τιμολογίων που υπάγονται στη διαδικασία της αυτοτιμολόγησης.

Ως γνωστόν, στους παραγωγούς ΑΠΕ έχει παραχωρηθεί η δυνατότητα να αποδεχθούν την αυτοματοποιημένη διαδικασία της αυτοτιμολόγησης, δηλαδή της τιμολόγησης από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ, η συμβατική ημερομηνία εξόφλησης για τα τιμολόγια Ιανουαρίου 2020 ήταν η 14η Μαρτίου, δηλαδή 20 ημέρες μετά την παραλαβή των τιμολογίων. Έτσι, καθώς τα ενημερωτικά σημειώματα για την παραγωγή του πρώτου μήνα του έτους εκδόθηκαν στις 20 Ιανουαρίου και στη συνέχεια τα τιμολόγια αγοράς (αυτοτιμολόγηση) εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν από την οικονομική υπηρεσία στις 24 Φεβρουαρίου 2020, η πληρωμή της προηγούμενης Παρασκευής ήταν εντός του συμβατικού χρόνου.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους ο ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ έχει προχωρήσει σε σειρά πληρωμών, εξοφλώντας εγκαίρως τα τιμολόγια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο  2019, Οκτώβριο 2019, και Νοεμβρίου 2019, ενώ χωρίς χρονοτριβή εξοφλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 το σύνολο της αυτοτιμολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.