Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ

  1. Σταθερό νομοθετικό και αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ  για μία τουλάχιστον τετραετία. (Δεν είναι λειτουργικό να ψηφίζονται σε μια τετραετία 15 νόμοι και  Υπουργικές Αποφάσεις που τροποποιούν τη σειρά ή και τις Διαδικασίες.)
  2. Eκπόνηση. Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.
  3. Προώθηση της αποθήκευσης, δημιουργώντας δυνατότητες συμμετοχής των μικρότερων παραγωγών.
  4. Δέσμευση στο ΕΣΕΚ για συγκεκριμένους στόχους που θα ορίζουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παραγωγών στο μείγμα ΑΠΕ, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ορατό πλέον γεγονός της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης των ΑΠΕ, που θα οδηγήσει σε αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως συνέβη και με το φυσικό αέριο.
  5. Αύξηση του διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου με τοποθέτηση μετασχηματιστών σε υφιστάμενους Υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ όπου αυτό είναι εφικτό. Το κόστος θα επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και αυτοπαραγωγούς.
  6. Χορήγηση όρων Σύνδεσης από ΔΕΔΔΗΕ ΑΔΜΗΕ εντός των προβλεπομένων στον νόμο προθεσμιών. Η μη τήρηση των εν λόγω προθεσμιών εκ μέρους των διαχειριστών θα συνεπάγεται ποινές σε βάρος αυτών.
  7. Κατάργηση του Μονοπωλίου κατασκευής Ηλεκτρικών Δικτύων Μέσης Τάσης από τον ΔΕΔΔΗΕ. Είναι απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες εργολάβους να κατασκευάζουν Δίκτυα.
  8. Το Κράτος δεν μπορεί να αθετεί συμβάσεις ούτε να τροποποιεί αναδρομικά τις Συμβάσεις των Φωτοβολταϊκών Παραγωγών. Επαναφορά της Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στις συμβάσεις των ΑΠΕ που καταργήθηκε με τον ν. 4254/2014. Επαναφορά των τιμών του Ειδικού Προγράμματος Στεγών και των  Φ/Β σταθμών στο επίπεδο πριν από τις περικοπές του ν. 4254/2014.
  9. Προώθηση της αυτοπαραγωγής.

10 . Κατάργηση του ΦΠΑ στις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

 

Η Εθνική Δημιουργία, μέσα στη Βουλή, θα αγωνιστεί ώστε το κράτος να είναι αξιόπιστος συμβαλλόμενος που θα τιμά την υπογραφή του και θα ευνοεί την παραγωγή. Επειδή το πλέον πιθανό είναι η Κυβέρνηση να μην είναι μονοκομματική γίνεται αντιληπτό ότι η δύναμή μας θα πολλαπλασιαστεί. Η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος σε αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και μας οδήγησαν στα σημερινά ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.