Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / ΚΟΠΗΚΕ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔYΑΣΜΟ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ

ΚΟΠΗΚΕ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔYΑΣΜΟ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ

ΚΟΠΗΚΕ  Ο    ΛΟΥΜΑΚΗΣ  ΑΠΟ   ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΣΤΟ  ΕΒΕΑ ΜΕ ΤΟ

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ  ΤΟΥ   ΚΥΡΙΟΥ  ΜΙΧΑΛΟΥ .

 

Καρατομήθηκε  η  Υποψηφιότητα  του  Στέλιου Λουμάκη   στο  συνδυασμό του  ΕΒΕΑ από τον  Πρόεδρο του  συνδυασμού κ.  Κωνσταντίνο  Μίχαλο.

Δεν γνωρίζουμε  ακριβώς  τι έγινε , αν τηρήθηκαν οι προθεσμίες, οι διαδικασίες, τα Προεδρικά Διατάγματα, οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.τ.λ.  Το δεδομένο είναι ότι ο  Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και  επικεφαλής τους  συνδυασμού   Κώστας  Μίχαλος αποφάσισε ότι δεν ήθελε στο ψηφοδέλτιο του  τον κ. Λουμάκη.

Για το τι μπορεί  να  έχει  συμβεί και το παρασκήνιο δεν μπορώ  βέβαια   να  είμαι  σίγουρος εξάλλου δεν είμαι  στο  μυαλό  του κ. Μίχαλου ούτε διαβάζω «πίσω από τις γραμμές» όπως διαφήμιζαν κάποιοι στο παρελθόν.

Θυμάμαι ομως ,και  μάλλον και ο κ. Μίχαλος  θυμάται ,  όταν το  2014  ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ δεν δίστασε  να  στείλει  τρείς  ανοιχτές επιστολές  στον  τότε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για να  υπερασπιστεί τον κλάδο των   Φωτοβολταϊκών από  την  παράνομη και  ανήθικη  μείωση  των  τιμών  των υπογεγραμμένων  Συμβάσεων μέχρι και 54 %.,  Τότε  ο  κ.  Λουμάκης  είχε  επιτεθεί  στον  κ. Μίχαλο  γιατί  θεώρησε ότι θίχτηκε   σε μία  αναφορά  της  επιστολής  του  που έλεγε  ότι ο σύλλογος που  εκπροσωπούσε ήταν «μικρός». Τώρα διαβάζουμε στο energypress ότι το Δ.Σ του ΕΒΕΑ, τα παλιά τζάκια είναι πολύ «μικρά» και δεν έχουν απήχηση στον επιχειρηματικό κόσμο!  Για να καταλάβουμε ένας σύλλογος που έλεγε ότι εκπροσωπούσε το 2014 400άτομα στους 12.000 δεν ήταν «μικρός» αλλά το Δ.Σ του ΕΒΕΑ είναι «μικρό» γιατί στις εκλογές του παίρνουν οι υποψήφιοι 160 ως 360 ψήφους από τους υποχρεωτικά εγγεγραμμένους 8.000. Αλήθεια πόσοι από τον ΣΠΕΦ ψήφισαν για την σύμφωνη γνώμη στο new deal …KANENAΣ, γιατί πολύ απλά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν ζητήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΠΕΦ. Τον Πρόεδρο του ΣΠΕΦ στις τελευταίες εκλογές πόσοι τον ψήφισαν… 59, 79  99  μέλη του συλλόγου του ;

Στο ΥΠΕΝ συγκεντρώθηκαν άνω των 2.000 παραγωγών που δήλωσαν την αντίθεση τους με το new deal, οπότε ποιος ήταν και είναι «μικρός» και ποιος «μεγάλος» δεν θέλει ρώτημα ..βγάζει μάτι!!

Οι  απόλυτα  εμπεριστατωμένες  επιστολές της  Κεντρικής  Ένωσης  Επιμελητηρίων της  Χώρας και του κ.  Μίχαλου υπέρ των δίκαιων   αιτημάτων  του  Κλάδου  μας   και οι  εκπληκτικές   για  την  ειλικρίνεια  και  το θάρρος του  τοποθετήσεις  στη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων  της Χώρας εναντίον του  τότε  Υφυπουργού ΄Ασημάκη  Παπαγεωργίου  άξιζαν  την υποστήριξη όλου  του Κλάδου. Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση της Βουλής για το new deal θυμούνται ότι ο Παπαγεωργίου τα «άκουσε» χοντρά και από το ίδιο του το κόμμα, οι χαρακτηρισμοί διορισμένος και αλεξιπτωτιστής έδιναν και έπαιρναν. Κατά τη γνώμη μου  ήταν  απαράδεκτη  η  δημόσια   επίθεση  του  κ. Λουμάκη  στον κ. Μίχαλο για προσωπικό ζήτημα από την στιγμή που το πρόβλημα ήταν το «κούρεμα» των παραγωγών. Προφανώς ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ενοχλήθηκε μόνο για το ότι ο κ. Μίχαλος έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους δηλαδή ότι ο το ΥΠΕΚΑ βρήκε τον καλύτερο «καλοθελητή» φ/β εκπρόσωπο για να διαβουλευθεί για το «κούρεμα» των συμβάσεων μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκε αφού 1) ήταν ο μοναδικός φ/β που υποστήριζε και συμμετείχε στο new deal και 2) εκπροσωπούσε αν όχι μόνο τον εαυτό του, πολύ λίγους παραγωγούς αφού όλοι οι υπόλοιποι διαμαρτύρονταν στο πεζοδρόμιο.

Οι αξιέπαινες παρεμβάσεις του κ. Μίχαλου για το new deal   έχουν  ακόμα  μεγαλύτερη  βαρύτητα  αν  συνεκτιμήσουμε ότι  ο Πρόεδρος  της  Κεντρικής Ένωσης  Επιμελητηρίων  προέρχεται  και  από τον ίδιο  πολιτικό  χώρο  της τότε Κυβέρνησης .   Αυτό  αποδεικνύει πέραν κάθε αμφισβήτησης  ότι  ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος  δεν δίστασε  να  συγκρουστεί δημόσια και με επιμονή με οποιονδήποτε  όταν  πρόκειται να  υπερασπιστεί  τα δίκαια  αιτήματα των  κλάδων  που εκπροσωπεί .

Δεν ξέρω τι έγινε με τα ψηφοδέλτια των εκλογών του ΕΒΕΑ αλλά όταν  επιτίθεσαι  δημόσια  στον Πρόεδρο της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων  δεν μπορεί  να  περιμένεις  να  σε τοποθετήσει στις  επόμενες  εκλογές  στο  Συνδυασμό  του .  Υπάρχει   μία  σχετική  παροιμία  μου  φαίνεται  που   λέει ότι  « .. εκεί που  Φτύνεις  δεν Γλείφεις ….», αλλά αυτό είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός!!

Μια πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο κ.  Μίχαλος  έχει  αντιληφθεί ότι  ο  άνθρωπος  που με  δημοσιευμένες  μελέτες  πρότεινε  τις  περικοπές  στις  τιμές  φωτοβολταϊκών  πάρκων μέχρι  και  54 %  δεν μπορεί σε  καμία  περίπτωση   να   αποτελέσει  εκπρόσωπο  των  φωτοβολταϊκών  και   να  μαζέψει μεγάλο   αριθμό  ψήφων .  Κατά  τη γνώμη  μου  το  να συμμετέχει ο κ.  Λουμάκης   σε  ένα  ψηφοδέλτιο Επιμελητηρίου  περισσότερους  φωτοβολταϊκούς παραγωγούς θα έδιωχνε  παρά θα  έφερνε αλλά μπορεί να κάνω και λάθος .   Τώρα βέβαια  τη  γνώμη μου  λέω …

Ο  Κύριος Μίχαλος  γνωρίζει , όπως και  οι Περισσότεροι Φωτοβολταικοί  Παραγωγοί ,  ότι  σε κάθε  Δικαστήριο  που  προσφεύγουν οι  Φωτοβολταικοί για τη μείωση  των  τιμών  τους  με  το  Ν 4254/2014 , ένα  απο τα βασικά  επιχειρήματα που καταθέτουν  οι Αντίδικοι  ( ΛΑΓΗΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ )  είναι η Μελέτη του ΣΠΕΦ  του Κυρίου Λουμάκη .  Και  εναντίον των Παραγωγών του Ηπειρωτικού Συστήματος  και  των Νησιών  αλλά  και  των Στεγών  ακόμα .   Σε κάθε Δικαστήριο οι  Αντίδικοι  για  να  υπερασπιστούν τη Νομιμότητα  του Κουρέματος των  τιμών μας   μας επισυνάπτουν στις Προτάσεις του ΣΠΕΦ . !!!!

Στο energypress δημοσιεύθηκε ένα «ανυπόγραφο» άρθρο για το συγκεκριμένο ζήτημα που ουσιαστικά «βγάζει» φωτιές για τον κ. Μίχαλο και το ΕΒΕΑ. Στο άρθρο περιπλέκονται δημοσιογραφικές πληροφορίες και εκτιμήσεις του energypress, οπότε οι απόψεις αυτές είναι και απόψεις του energypress. Προφανώς για να το δημοσιεύει συμφωνεί με αυτά που γράφονται σε άλλη περίπτωση ο αρχισυντάκτης δεν θα επέτρεπε την ανάρτηση του άρθρου γιατί πολύ απλά προσβάλλει ονομαστικά συγκεκριμένους ανθρώπους.

Οπότε την  άποψη  μου  για την δυναμική του κ. Λουμάκη δεν  φαίνεται να  συμμερίζεται  το κατά τα άλλα  Έγκυρο  ΕΝΕRGYPRESS  με την ανάρτηση του «ανυπόγραφου» άρθρου. Μεταξύ  άλλων ωραίων διάβασα και το παρακάτω << … αφού σύμφωνα με την εικόνα που και εμείς έχουμε από τον απόηχο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Λουμάκη στις 6/11/17, θα συγκέντρωνε πολλαπλάσιο αριθμό ψήφων, που ίσως ξεπερνούσε και τους χίλιους αφού στο μητρώο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 2,500 χιλιάδες επιχειρήσεις ΑΠΕ με την μερίδα του λέοντος να είναι φωτοβολταϊκές.  Ένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς θορύβησε τα παραδοσιακά «τζάκια» του ΕΒΕΑ που κατά μέγιστο λαμβάνουν 150-300 ψήφους ώστε να εκλεγούν, ίσως μάλιστα και τον ίδιο τον κ. Μίχαλο που παρότι ως επικεφαλής του συνδυασμού αυτός δεν λαμβάνει σταυρό, εν τούτοις μια εκλογή Λουμάκη με τριπλάσιους σταυρούς από τον αμέσως δεύτερο εκλεχθέντα θα του δημιουργούσε «πολιτικό» πρόβλημα. …. >>.

Ο ΣΠΕΦ  στον οποίο Πρόεδρος είναι ο κ.  Λουμάκης  δεν πρέπει να έχει πάνω  από  200 ταμειακά  ενήμερα  μέλη από όλη την Ελλάδα. Αν κάνω λάθος  μπορεί να με διορθώσει . Αυτοί  λογικά για να είναι γραμμένοι στον ΣΠΕΦ και εάν είναι όλοι μέλη του ΕΒΕΑ θα τον ψηφίσουν.  Οι  άλλες  2300 επιχειρήσεις ΑΠΕ μέλη του ΕΒΕΑ όπως γράφει και το άρθρο όμως θα τον ψηφίσουν; Τα γεγονότα του 2014 δείχνουν κατα τη γ νώμη μου  , ότι δεν θα τον ψηφίσουν  .

Την τελευταία διετία η Ομοσπονδία ομολογουμένως έχει επιτύχει να βρίσκεται σε συνεχόμενες συναντήσεις, για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας, με το σύνολο των αρμόδιων φορέων (βλ. ΡΑΕ, ΔΕΗ ΥΠΕΝ, ΛΑΓΗΕ) αλλά και εσχάτως να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ τον κ. Χατζηδάκη αλλά και τον Τομεάρχη Ενέργειας της Ν.Δ. τον κ. Σκρέκα για την Χρέωση Προμηθευτών. Ο Γεν Γραμματέας της Ομοσπονδίας ο Γιάννης Παπακυριακού, μετά από μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου κ. Παναγή, παραβρέθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο ιστορικό cash flow της ΔΕΗ στις 23 Ιουνίου του 2017 στο οποίο «μπήκαμε» με 165 εκατ ευρώ και «βγήκαμε» με 240εκατ ευρώ. Στην συζήτηση του ν.4414/2016 κλήθηκε να συμμετέχει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και νυν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπογδάνης ως μοναδικός εκπρόσωπος των φωτοβολταϊκών παραγωγών του Διασυνδεδεμένου Συστήματος.  Με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ η Ομοσπονδία έχει δεδομένη συνεργασία από το 2014 ενώ στον συνδυασμό του κ. Μίχαλου για τις επερχόμενες εκλογές συμμετέχει ως υποψήφιος στο Μεταποιητικό Τομέα ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΕΠΗΕ ο κ. Γιάννης Παπακυριακού.

Ο  κ.  Λουμάκης  θέλει  να  εμφανίζεται  οτι   είναι ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός των φωτοβολταϊκών και  ότι η κακή κατάσταση  των φωτοβολταϊκών  διορθώθηκε  εξαιτίας του αλλά  το  θέμα  είναι  αν όλοι οι άλλοι  φωτοβολταικοί  τον  πιστεύουν; Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή αλλά είναι και η σωστή;;  Το   2014  είχε  επαφές  με τον Κύριο Παπαγεωργίου και  τους έσωσε τους Φωτοωβολταικούς  Παραγωγούς . Το είδαμε .  Αλλά τα τελευταία  δύο χρόνια  πως τους έσωσε   τους  Φωτοβολταϊκούς παραγωγούς ,  αφού οι αρμόδιο  φορείς σε ανώτερο επίπεδο δεν είχαν συναντήσεις μαζί του; Αν κρίνω από αυτά που γράφει το energypress μάλλον Υπουργοί, Πρόεδροι κ.τ.λ. και αυτοί φοβήθηκαν την δυναμική του μήπως και τους πάρει την «καρέκλα»!! Διόλου απίθανο έτσι δεν είναι;

Εξάλου  όλοι στον κλάδο γνωρίζουν  ότι ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ  δεν έχει νοοτροπία συλλογικότητας  .

Η Ομοσπονδία από το 2013 του είχε κάνει πρόταση να αναλάβει τα ηνία της εκπροσώπησης του κλάδου και απάντησε αρνητικά. Το Απρίλιο του 2016 με πρωτοβουλία της Ομοσπονδία στείλαμε προσκλήσεις σε όλους τους φ/β φορείς της χώρας  και πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση όλων των φορέων στην Θεσσαλονίκη από την οποία απείχε μόνο ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ο κ. Λουμάκης. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε και άλλα παραδείγματα για αποδείξουμε την στάση του κ. Λουμάκη. Προφανώς και η δεδομένη άρνηση του να συναντηθεί με τους άλλους φωτοβολταϊκούς φορείς της χώρας δεν σημαίνει ότι οι φωτοβολταϊκοί παραγωγοί τον στηρίζουν, οπότε μην γράφουν κάποιοι για ψήφους και πάνω από χίλιους μάλιστα. Μπορούν  κάποιοι να τους ονειρεύονται αλλά σίγουρα κατα τη γνώμη μου δεν θα τους δουν στην πραγματικότητα!

Κλείνοντας, η  Ομοσπονδία   έχει αποφασίσει ότι θα  Υποστηρίξει  Φωτοβολταϊκούς  Υποψήφιους  στα Επιμελητήρια  όλης  της  Χώρας .

Στο  ΕΒΕΑ   και  στο  Ψηφοδέλτιο με  Επικεφαλής  τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

η  Ομοσπονδία  υποστηρίζει  τον σημερινό  Γενικό  Γραμματέα  της  ,  τον

Γιάννη  Παπακυριακού .

 

Θεσσαλονίκη  10  Νοεμβρίου 2017

Τσικούρας  Πέτρος   Μέλος Διοικητικού  Συμβουλίου ΠΟΣΠΗΕΦ .

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.