Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / Γ. Παναγής: Τα μέτρα Χατζηδάκη, καίριο πλήγμα για τους μικρομεσαίους επενδυτές

Γ. Παναγής: Τα μέτρα Χατζηδάκη, καίριο πλήγμα για τους μικρομεσαίους επενδυτές

Καίριο πλήγμα στους μικρομεσαίους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιφέρουν οι επιδιωκόμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπως επισήμανε ο Γιάννης Παναγής, πρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, όπου εξετάζεται το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της χωροταξικής νομοθεσίας, ο κ. Παναγής παρατήρησε ότι συνιστά «μη ορθή  κοινοβουλευτική πρακτική» να συζητούνται ρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμη λάβει την τελική μορφή τους, καθώς ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, δεν έχει ακόμη καταθέσει επισήμως τις τροπολογίες που εξαγγείλει σχετικά με τον κλάδο των ΑΠΕ.

Βασιζόμενοι, ωστόσο, όπως είπε ι κ. Παναγής, στις πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Χατζηδάκη, «μπορούμε να σημειώσουμε ότι αυτές αποτελούν την πέμπτη αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και τις πλέον αρνητικές – από άποψη συνεπειών – παρεμβάσεις που ο υπουργός επιχειρεί σε χρονικό διάστημα ενάμισι έτους, όσο δηλαδή ηγείται στο ΥΠΕΝ».

Με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη προσλάβει την τελική διατύπωσή τους, πρόσθεσε ο κ. Παναγής, «επιβάλλονται  κατάφωρα άδικες επιβαρύνσεις στους παραγωγούς ΑΠΕ και επιχειρείται ο αποκλεισμός τους από τον ενεργειακό χάρτη της χώρας, ενώ  φορτώνεται στις πλάτες τους το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ, του γνωστού ΕΛΑΠΕ».

Ο κ. Παναγής άσκησε δριμεία κριτική κατά του κ. Χατζηδάκη, καθώς, όπως είπε, με τις πολιτικές επιλογές του «επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 6% επί του τζίρου των μικρομεσαίων επενδυτών ΑΠΕ για το 2020, ενώ την ίδια ώρα παρέχεται ιδιότυπη ασυλία στους  προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι αισχροκερδούν, λόγω της διείσδυσης των ΑΠΕ και της μείωσης της Οριακής Τιμής Συστήματος».

Παρακολουθήστε όλη την παρέμβαση του προέδρου του ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ, Γιάννη Παναγή, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στο video που ακολουθεί:

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.