Αρχική / ΓΕΝΙΚΑ / Συγχαρητήρια επιστολή σε Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την περιβαλλοντική νομοθεσία

Συγχαρητήρια επιστολή σε Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την περιβαλλοντική νομοθεσία

Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Με την επιστολή αυτή η ΠΟΣΠΗΕΦ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θέσπιση του νόμου περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και περί εναρμόνισής της με το ευρωπαϊκό δίκαιο (ν. 4685/2020), κατόπιν της πρόσφατης υπερψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στην παρούσα συγκυρία, που η χώρα μας εξέρχεται με επιτυχία από τους περιορισμούς κατά της πανδημίας της COVID-19, ο εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με το ν. 4685/2020 συνιστά, όπως πιστεύουμε, πρωταρχική προϋπόθεση για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας».

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και να σας συγχαρούμε για τη θέσπιση του ν. 4685/2020 με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με το ευρωπαϊκό δίκαιο (ΦΕΚ τ. Α/92/07.05.2020), κατόπιν της υπερψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του σχετικού νομοσχεδίου, που επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί διαρκή στόχο, για την εκπλήρωσή του οποίου όλες οι κυβερνήσεις κρίνονται καθημερινά από τους πολίτες και βεβαίως όλοι μας, διοικούντες και διοικούμενοι, από τις επερχόμενες γενιές.
Ωστόσο, είναι αδιανόητο ότι έως και χτες η προστασία του περιβάλλοντος είχε κατ΄ ουσίαν εκχωρηθεί στις δυνάμεις της γραφειοκρατίας, οι οποίες ευθύνονται για σημαντικές καθυστερήσεις της αδειοδοτικής διαδικασίας ακόμη και επί δέκα (10) έτη, όταν επρόκειτο για μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ. Η ολιγωρία, όσον αφορά στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων, παραμένει, δυστυχώς, η μεγαλύτερη παθογένεια της χώρας μας και απομυζά την ικμάδα της. Υπό τους όρους αυτούς, είναι σημαντικό ότι στον κλάδο των ΑΠΕ σήμερα κερδίσαμε μία καθοριστική μάχη.
Μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία, που η χώρα μας εξέρχεται με επιτυχία από τους περιορισμούς κατά της πανδημίας της COVID-19, ο εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με το ν. 4685/2020 συνιστά, όπως πιστεύουμε, πρωταρχική προϋπόθεση για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η ΠΟΣΠΗΕΦ, το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο φορέων εκπροσώπησης φωτοβολταϊκών παραγωγών στην Ελλάδα με επτά (7) πρωτοβάθμιους συλλόγους, που αριθμούν περισσότερα από 1.500 φυσικά πρόσωπα ή εταιρικά σχήματα, συνεχίζει να δηλώνει αρωγός στην καθιέρωση της «πράσινης» ενέργειας. Παραμένει δε στη διάθεσή σας για τον εντοπισμό και την εξάλειψη πρόσθετων γραφειοκρατικών εμποδίων, που συνεχίζουν να έχουν αυξημένη βαρύτητα στην καθημερινότητα των επενδύσεων μικρομεσαίων παραγωγών.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για την ΠΟΣΠΗΕΦ
Γιάννης Παναγής                                                                   Πέτρος Τσικούρας
Πρόεδρος                                                                                Γενικός Γραμματέας

 

 

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑς ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

To email σας δεν θα δημοσιευθεί.Υποχρεωτικά πεδία * *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.